Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Νόμιμα και φορολογημένα τα χρήματα των συγγενών του Παπακωνσταντίνου


Η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της Συμεών Σικαρίδης, οι οποίοι εξετάζονται ως ύποπτοι από τους οικονομικούς εισαγγελείς, υποστηρίζουν ότι τα εισοδήματά τους ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ και αιτιολογούν το ύψος της κατάθεσης.
Για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους προσκόμισαν αντίγραφα των φορολογικών τους δηλώσεων, αλλά και έγγραφα από την πώληση ακινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα στοιχεία που παρέδωσαν στους οικονομικούς εισαγγελείς προκύπτει ότι μέχρι το έτος 2005 τα εισοδήματά τους ανέρχονταν σε 4,2 εκατ. ευρώ και μετά το 2005 ήταν 6,3 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στον Ανδρέα Ροσσώνη, σύζυγο της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, ισχυρίζεται ότι ο ίδιος είχε κλείσει το λογαριασμό από το 2005.

Όπως υποστήριξε, νωρίτερα υπήρξαν καταθέσεις ύψους 750.000 ευρώ και 150.000 δολαρίων. Ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για κεφάλαια που έφερε στην Ελλάδα, κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη περί επαναπατρισμού κεφαλαίων, πληρώνοντας το φόρο που του αναλογούσε.

Τους ισχυρισμούς του αυτούς θα μελετήσουν και θα αποτιμήσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κατάφεραν να διαλύσουν τις υπόνοιες περί τελέσεως φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Οι συγγενείς του πρώην υπουργού αρνούνται επίσης ότι έπειτα από δική τους προτροπή αφαιρέθηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά αρχεία από το πρωτότυπο CD που έφτασε από τη Γαλλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.