Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Μετωπική ΜEGA -ΣΥΡΙΖΑ



Μετά τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ  η οικογένεια Μπόμπολα απαντά στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα και υπερασπίζεται τον Γιάννη Πρετεντέρη με ανακοίνωσή της:

«Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον Γ. Πρετεντέρη επειδή απλώς διαφωνεί με τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του, ξεχνώντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός που τον φιλοξενεί κρίνονται από τον μοναδικό κριτή τους, το τηλεοπτικό κοινό και την κοινή γνώμη.
Σε ευνομούμενες και δημοκρατικές πολιτείες το δικαίωμα έκφρασης γνώμης είναι σεβαστό και προστατευόμενο. Οι εξαιρέσεις παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και σε τριτοκοσμικές δικτατορίες, των οποίων δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι νοσταλγοί κάποιοι εξ αυτών που εξαπολύουν τέτοιου είδους επιθέσεις».

Η ανακοίνωση απαντά για την αναγραφή του ονόματος της οικογένειας στη λίστα Λαγκάρντ:

«Το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ανυπομονεί από τώρα να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και τους κρατικούς θεσμούς, αναπαράγοντας μια απολύτως επικίνδυνη αντίληψη στην άσκηση πολιτικής. Σπεύδει έτσι να εκδόσει πόρισμα για τη λίστα Λαγκάρντ, χωρίς να περιμένει καν τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και όλες τις υπόλοιπες κρατικές αρχές να διερευνήσουν, να αποφανθούν και εντέλει να καταλογίσουν τις όποιες ευύνες εκεί που υπάρχουν. Σύντομα για της νομίμου οδού θα λάβουν πεντακάθαρες και αποστομωτικές απαντήσεις.

Η στοχοποίηση της οικογένειας Μπόμπολα για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί μια πρωτοφανή μεθόδευση, καθώς, εάν και εφόσον απαιτηθεί, είναι αυτονόητο ότι θα δοθούν όλες οι εξηγήσεις. Στις αρμόδιες αρχές όμως και όχι στα λαϊκά δικαστήρια. Εξάλλου σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, εσκεμμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αποσιωπά ότι δεν αποτελεί «έγκλημα» η διατήρηση λογαριασμών στο εξωτερικό, καθώς αυτό το ψέμα εξυπηρετεί τη γενικευμένη δημιουργία «ενόχων».

Σχετικά με το δάνειο του Mega υποστηρίζει

«Με ακόμη μια διαστερέβλωση της πραγματικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στραφεί εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, επειδή προφανώς δεν του είναι αρεστός, για τηνα ντικειμενικότητά του και την απήχηση που βρίσκει η ψύχραιμη φωνή του.
Θλιβερό δείγμα λαϊκισμού είναι αυτό που επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του MEGA, με την ανακύκλωση της είδησης του δανείου των υποτιθέμων...98 εκατομμυρίων ευρώ.»

Στην ανακοίνωση επίσης, υποστηρίζεται ότι το Mega δεν δανείστηκε 98 εκατ. ευρώ αλλά 10 για τα οποία απαιτήθηκαν από τις τράπεζες εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατ. ευρώ και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Ενώ εξαπολύει την πολεμική της εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι θλιβερό, γιατί το κόμμα που δηλώνει έτοιμο να κυβερνήσει εσκεμμένα χρησιμοποιεί το ψεύδος για να συκοφαντήσει και να παραπλανήσει, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει εφήμερα πολιτικά οφέλη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ και η οικογένεια Μπόμπολα συκοφαντούνται και στοχοποιούνται. Ισως λόγω ηλικίας ορισμένοι δεν ενθυμούνται τι συνέβη όταν το βρετανικό περιοδικό Economist επεχείρησε στα πρώτα βήματα της επιχείρησης, τη δεκαετία του '80, να τη στοχοποιήσει. Η υπόθεση κατέληξε με την καταδίκη του περιοδικού και την υποχρέωσή του σε καταβολή αποζημιώσεως.
Αργότερα, το 2004, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, με το εφεύρημα του «βασικού μετόχου», θεώρησε ότι θα μπορούσε να φιμώσει δημοσιογραφικά τα ΜΜΕ του ομίλου μας και να εξοντώσει επιχειρηματικά την οικογένεια Μπόμπολα. Η κατάληξη ήταν να δικαιωθούμε από τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.»

Και η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας, ότι η οικογένεια Μπόμπολα έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις αλλά δεν θα υποκύψει σε απειλές και εκφοβισμούς:

«Η κατασκευή «στόχων» από σκοτεινά επιτελεία συνήθως αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που θέλουν να κρύψουν τις θέσεις τους και τους πραγματικούς στόχους τους. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις υποκύπτουν σε αυτό τον πειρασμό.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ, χωρίς διάθεση αντιδικίας με κανέναν, δεν είναι πρόθυμη να αποδεχθεί αυτό τον ρόλο και θα συνεχίσει να δίνει από κάθε μέσο τη μάχη της ενημέρωσης.

Η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ και η οικογένεια Μπόμπολα έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν κατέθεσαν τα όπλα, ούτε υπέκυψαν σε εκφοβισμούς και απειλές. Από όπου κι αν προέρχονται...»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.