Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Κύριο πιάτο... Βενιζέλος


Το γνωστό newsbonb έδινε την είδηση ως αποκλειστική από χτες. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν σε συνάντηση "συνωμοτικού" τύπου προκειμένου να συζητήσουν τα τεκταινόμενα στο κίνημα.

Σύμφωνα με το newsbomb που επανήλθε στις αποκαλύψεις του, την πρόσκληση είχε απευθύνει στέλεχος που έχει θητεύσει και "σε κυβερνητικές θέσεις και τώρα αντιπολιτεύεται με σφοδρότητα τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλο".

Το στέλεχος αυτό εξέφρασε την εκτίμηση, ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει ο Βενιζέλος να φτάσει στο συνέδριο, που έχει προαναγγείλει για το διάστημα 28 Φλεβάρη-3 Μάρτη. Κι αυτό επειδή, όπως τόνισε, δεν θα του είναι καθόλου εύκολο να το ελέγξει παρά το γεγονός ότι όσοι είναι τώρα απέναντί του δεν έχουν συγκροτηθεί σε ενιαίο μπλοκ.

Το σημείο που οι παρευρεθέντες συμφώνησαν ήταν ότι πάρα πολλά για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ και την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον βάλει στο κάδρο των ευθυνών και να ζητήσει προανακριτική και γι' αυτόν.

Οι άλλες διαπιστώσεις στις οποίες κατέληξαν κατά το δημοσίευμα είναι ότι

-Το ΠΑΣΟΚ έχει ουσιαστικά τελειώσει και απομένει η τυπική πράξη τέλους, αν και ο Βενιζέλος δείχνει να μην το έχει αντιληφθεί αυτό.

-Ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης βρίσκεται σε επαφές με τον Αντ. Σαμαρά, για να συμμετάσχει σε νέο κόμμα υπό τον σημερινό πρωθυπουργό, αν βέβαια αυτός προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σεναρίου.

-Μαζί με τον Χρυσοχοϊδη πορεύεται και ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, προκειμένου να διασφαλίσει εκλογή σε υψηλή αυτοδιοικητική θέση.

-Το εγχείρημα του Α. Λοβέρδου έχει πιθανότητα να προχωρήσει μόνο αν πετύχει να συμπεριλάβει διάφορες διάσπαρτες ομάδες κινούμενες σε περίπου κοινό μήκος κύματος (π.χ. Ραγκούση, Μόσιαλο, Ξυνίδη (!)).

-Αναμένονται οι κινήσεις της  Α. Διαμαντοπούλου.

-Η εξ αριστερών εσωκομματική αντιπολίτευση (π.χ. Παπουτσής) αντιμετωπίζει κρίση στρατηγικής.

Το άρθρο καταλήγει ότι οι "συνωμότες"  συμφώνησαν να τα ξαναπούν σύντομα.

Το ότι γίνονται επαφές από στελέχη δεν μπορεί να εντυπωσιάσει κανένα. Προβληματίζει βέβαια, το γεγονός ότι την πληροφορία διαχέει ο συγκεκριμένος ιστότοπος που στάζει φαρμάκι για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Πολλά από τα.... συμπεράσματα  δεν χρειάζεται κανείς να τα πει σε "γιάφκα", αφού πολλά στελέχη τοποθετούνται δημόσια και είναι γνωστά.
Μας ξενίζει το γεγονός ότι αναφέρει τον Σωκράτη Ξυνίδη, ως έχοντα ομάδα που θα μπορούσε μάλιστα να συγκλίνει και με τον Λοβέρδο..... Ο Ξυνίδης άλλωστε έχει τοποθετηθεί δημόσια και σαφήνεια.
Για τις ομάδες του Μόσιαλου και του Ραγκούση, οι οποίοι κινούνται σταθερά εκτός ΠΑΣΟΚ, είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξουν τη σύμπραξη με κάποιο φορέα.
Από την άλλη, δεν αναφέρεται τίποτα για τις κινήσεις Σημίτη και εκσυγχρονιστών.
Τελικά, ποιος ήταν ο σκοπός της συνάντησης, η κεφαλή του Βενιζέλου επί πίνακι;
Για ποιο λόγο αν το ΠΑΣΟΚ "είναι τελειωμένο" ; Γιατί όλοι αδημονούν να δουν αυτό το τέλος; Ποιοι δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ, επειδή είναι..διεφθαρμένο, λες και η ΝΔ είναι λευκή περιστερά, μην αναφέρουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.... Μήπως επειδή φοβούνται μια επιστροφή;....

Δείτε το άρθρο του newsbomb (http://www.newsbomb.gr/politikh/story/267725/ti-eipothike-sti-htesini-prasini-giafka#ixzz2HCbNsGqZ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.