Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

H δημοσκόπηση της ανατροπής


Με χθεσινή δημοσκόπηση που φέρνει για πρώτη φορά μετά από καιρό ελαφρώς μπροστά την Ν.Δ από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το σύνολο των αποκαλούμενων «αντιμνημονιακών» κομμάτων να καταγράφουν πτώση, ο Σαμαράς μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος.

Η πολιτική της κυβέρνησης -εκτός από τη σκληρή φοροεισπρακτική πολιτική λιτότητας- εφαρμόζει και το δόγμα «νόμος και τάξη» με στόχο τις αναρχικές ομάδες και τις καταλήψεις στην Αθήνα, αφαιρώντας δυνάμεις από τη Χρυσή Αυγή, προσελκύει τους «νοικοκυραίους» και παράλληλα αναγκάζει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αμυντικές κινήσεις που "μπερδεύουν" τις συνιστώσες.

Ιδιαίτερα, οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου αποτέλεσαν ουράνιο δώρο για την κυβέρνηση, η οποία με την συνεπικουρία των ΜΜΕ εξανάγκασε το βουλευτή σε διευκρινιστικές δηλώσεις, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο σε αποκήρυξη της βίας από το βήμα της Βουλής και το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δέχεται από τους ριζοσπάστες κριτική για μη επαρκή κάλυψη της δράσης των «αλληλέγγυων», σε αναδίπλωση και αμυντική τακτική.

Ουσιαστικά, δηλαδή, η κυβέρνηση γεύεται τα οφέλη από την επικοινωνιακή τακτική να ανοίξει το μέτωπο των καταλήψεων, ώστε να αποπροσανατολίσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τα θέματα της οικονομίας και της λίστας Λαγκαρντ,

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει σε αυτή την τακτική, αφού πετυχαίνει και τους δύο στόχους να βγάζει στην επιφάνεια τις εσωτερικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να αποδυναμώνει και τη Χρυσή Αυγή.
Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να διατηρήσει αυτή την πορεία, καθώς τα μέτρα αποτελούσαν προϋπόθεση της εκταμίευσης της δόσης θα αρχίσουν να μας προσγειώνουν στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα.
Και εκεί η κυβέρνηση, η ΝΔ, θα αναμετρήσει τις δυνατότητές της, καθώς το επικοινωνιακό παιχνίδι δεν θα αρκεί.
Για το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι στάσιμα, αλλά ενδιαφέρον θα έχει η επόμενη δημοσκόπηση, όπου θα καταγράφεται η αντίδραση της κοινωνίας μετά την ανατροπή στα δεδομένα της λίστας Λαγκαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.