Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Η προαναγγελθέντα παραίτηση του Αηδόνη και η επιλογή του χρόνου


Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο Αηδόνης δηλώνει την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Μια κίνηση εν πολλοίς αναμενόμενη αφού ο βουλευτής  δεν έκρυβε την συμπάθειά του για τη ΡΙΚΣΣΥ του Λοβέρδου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής Δράμας δηλώνει ότι δεν δέχεται να λειτουργούν το ΠΑΣΟΚ και η τρικομματική κυβέρνηση ως ασπίδα προστασίας για την μη εξέταση ευθυνών των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν την λίστα Λαγκάρντ και συμπληρώνει ότι του προκαλεί θλίψη και απογοήτευση «η προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών από τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Ο βουλευτής κατηγορεί τους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου ότι η διαχείριση που έκαναν με την λίστα Λαγκάρντ συνέβαλαν στην ηθική εκτέλεση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αηδόνης ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίξει την τρικομματική κυβέρνηση στη γενική της πολιτική κατεύθυνση, αλλά προειδοποιεί ότι δεν θα στηρίξει «περαιτέρω υφεσιακές πολιτικές».
Η αλήθεια είναι ότι από καιρό ετοίμαζε την κίνηση του, παρότι με δηλώσεις του έδειχνε δυσαρέσκεια για τις φήμες περί διαγραφής του.
Εντύπωση προκαλεί η χρονική στιγμή, αφού για το γεγονός που επικαλείται ως λόγο αποχώρησης ήδη, από χθες έχουν προκύψει νέα δεδομένα που κλονίζουν το κατηγορητήριο για Παπακωνσταντίνου, ενώ απομακρύνουν τις υπόνοιες εμπλοκής για τον Βενιζέλο.
Αν οι εξελίξεις δίνουν μια ανάσα στο κόμμα γιατί σπεύδει ο Αηδόνης να την πνίξει, να την περιορίσει; Το θέμα της λίστας δεν προέκυψε τις τελευταίες 10 ημέρες, γιατί λοιπόν, ο Αηδόνης δέχθηκε θέση στα προσυνεδριακά όργανα, αφού είχε αυτή τη διαφωνία;

Δηλαδή τι μας προτείνει ο πρώην σύντροφος Αηδόνης; Να φύγουμε από το ΠΑΣΟΚ και να πάμε που; Στην ΡΙΚΣΣΥ του Λοβέρδου;
Και γιατί όλα αυτά τα διαφορετικά, τα καινοτόμα και προφανώς επαναστατικά που δεν εφαρμόζονται από το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν τα θέτουν στο συνέδριο, δεν τα διεκδικούν με τη βάση της παράταξης και επιλέγουν την ,,εντυπωσιακή,, μάλιστα αποχώρηση ;
Εμείς πολύ πιο νωρίτερα από τον σ. Αηδόνη εκφράσαμε την απόλυτη αντίθεσή μας στον τρόπο που τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ χειρίστηκαν σε πολιτικό αλλά και ανθρώπινο επίπεδο την περίοδο από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι την εκλογή του Βενιζέλου.
Αλλά πρώην σύντροφε και εσύ δεν ήσουν από αυτούς που καν δεν τόλμησες να αποφασίσεις να πάρεις θέση στο Εθνικό Συμβούλιο να εγκριθεί το νόμιμο δικαίωμα του παπουτσή να είναι υποψήφιος;

Και μην μας πεις ότι είσαι αντιμνημονιακός και εσύ ξαφνικά και πολύ περισσότερο μην μας πεις ότι πας στην ΡIΚΣΣΥ λόγω του αντιμνημονιακού της προγράμματος.

Έλεος πια !  Λίγο περισσότερος σεβασμό στο χώρο που σας ανέδειξε πρώην σύντροφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.