Με αφορμή το άρθρο του Smart Post Ξετσουτσούρωσε και ο Ιγνατίου! Και σκορπάει απλόχερα το γέλιο... όπου μιλά για την επιστράτευση του γνωστού για το αντιπαπανδρεϊκό μένος του, δημοσιογράφο, Μιχ. Ιγνατίου, προκειμένου να ρίξει κι αυτός με τη σειρά του λάσπη στον ανεμιστήρα, για να αποδομήσει την εικόνα και το έργο του Γιώργου Παπανδρέου, θα θέλαμε να επισημάνουμε προς τον εν λόγω δημοσιογράφο όπως και τους υπόλοιπους που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι εκείνο που "βιάζεται" και όχι η αλήθεια, την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου δεν δίστασε ποτέ να πει στον ελληνικό λαό.
Άλλοι είναι αυτοί που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, αξιότιμε κ. Ιγνατίου......
Αναδημοσιεύουμε τμήματα από το προαναφερόμενο άρθρο της Smart Post για το λίβελλό του Ιγνατίου:
«Οι καταγγελίες του κ. Λοβέρδου, τις οποίες μοιράζονται και άνθρωποι που είχαν γνώση των αποφάσεων του τότε πρωθυπουργού, επιβεβαιώνουν όσα γνωρίζαμε μερικοί εξ ημών, που είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε στην Ουάσιγκτον τις ημέρες και τους μήνες που προηγήθηκαν της προσφυγής. Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου προετοίμασε το έδαφος παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ.»
Και συνεχίζει λέγοντας: «Επομένως, όσοι ομιλούν και ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί, ήταν αυτοί που εξανάγκασαν τον πρώην πρωθυπουργό να αναζητήσει βοήθεια από τον Ντομινίκ Στρος-Καν ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ανύποπτων πολιτών για να μην καταγράψω κάτι χειρότερο: ότι “βιάζουν” την αλήθεια» (!)
Προφανώς και ο Ιγνατίου δεν διάβασε τις διευκρινιστικές δηλώσεις του Λοβέρδου, γιατί αν τις είχε διαβάσει θα είχε αποφύγει το γεγονός να γελοιοποιείται με το άρθρο του από την πρώτη παράγραφο!
Οι επεξηγήσεις του Λοβέρδου: «Εγώ δεν είπα ποτέ για σχέδιο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, αυτό που αμέσως διακινήθηκε στα μπλοκ, δεν το είπα εγώ, δεν είναι δικό μου», «Η Γερμανία, δύναμη απρόθυμη στην αρχή να σχηματισθεί μηχανισμός διάσωσης, τελικώς υποχώρησε, απαιτώντας όμως τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτόν», «Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για υπαγωγή στο ΔΝΤ, αυτά είναι θεωρίες που δεν ισχύουν, διάφορα μπλογκς μου βάζουν στο στόμα πράγματα που δεν είπα». (βλ. εδώ , εδώ και εδώ )
Ενώ, ο ίδιος ο Ρουμελιώτης υποστηρίζει ξεκάθαρα στις σελίδες 30-33, αναφερόμενος στην περίοδο από τα μέσα Φεβρουαρίου 2010 όταν του έγινε πρόταση και ανέλαβε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, τα εξής:
«[Ο Γ. Παπανδρέου] έδινε αγώνα ενάντια στο χρόνο προκειμένου να πείσει τους εταίρουςμας να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας… Τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο πρωθυπουργός μου είχαν πει στη διάρκεια των συναντήσεών μας ότι, λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπιζε η Ελλάδα με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο άντλησης χρηματοδοτικών πόρων από το ΔΝΤ, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία… Ωστόσο, ήταν φανερό ότι η απόφαση για προσφυγή στο Ταμείο δεν είχε ακόμα δρομολογηθεί, εφόσον οι συζητήσεις για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης συνεχίζονταν στις Βρυξέλλες».
Λέει όμως κι άλλα ο Ιγνατίου. Γράφει: «Είναι προκλητική η θέση του κ. Παπανδρέου ότι η προσφυγή στο Ταμείο έσωσε την Ελλάδα, διότι η αλήθεια είναι άλλη: Έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ” αγκάθια, διότι έχασε οχτώ μήνες να αναζητεί τρόπους και μεθόδους για να τη «δέσει» στο μηχανισμό, αντί στο διάστημα αυτό να πάρει μέτρα, τα οποία θα ήταν πολύ πιο ανώδυνα απ” αυτά που επέβαλαν οι δανειστές».
Επιμελώς αφήνει εκτός τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή ο Ιγνατίου, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Όπως δεν είναι και η πρώτη φορά που έρχονται απ” έξω άρθρα εναντίον του Παπανδρέου -σε ελληνικά ή ξένα ΜΜΕ- αλλά με στόχο να ξεπλύνουν τον Καραμανλή.
α) Του αφιερώνουμε το πολύ ωραίο γράφημα που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» και δείχνει με πολύ παραστατικό τρόπο το έργο του σύγχρονου Νέρωνα Καραμανλή
β) Και του αφιερώνουμε το απόσπασμα από διάλογο του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου με τον Υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»: «Αποφάσισα να απευθύνω σχετικό ερώτημα στον πλέον αρμόδιο να απαντήσει, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ιδού τι μου είπε:
- Ο μεγάλος εκτροχιασμός έγινε πράγματι τη διετία 2007-2009, τότε χάθηκε το παιχνίδι. Βεβαίως, η χαλάρωση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, ήδη από το 2004, αλλά η έκρηξη συνέβη τη συγκεκριμένη διετία.
- Θα μπορούσε να αποσοβηθεί η προσφυγή στο Μνημόνιο;
- Πιστεύω πως ναι, αν το 2007 είχαν ληφθεί σοβαρά μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.