Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Αυτή τη Βουλή θέλουμε;

Το επίπεδο της Βουλής που έχουμε είναι γνωστό. Οι βουλευτές μας έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα περισσότερο με τους καυγάδες τους και λιγότερο με το έργο τους.
Άλλο ένα επεισόδιο που δείχνει το ποιόν των ανθρώπων, που κάποιοι τους ψήφισαν για να έχουν στα χέρια τους τη τύχη της χώρας και να μας βγάλουν από την κρίση, είναι με βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ να κυνηγούν την Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επειδή θεώρησαν ότι προσέβαλε τη μνήμη του Γιάννη Βούλτεψη, του πατέρα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη.
Ολα ξεκίνησαν από έναν άλλο καυγά, του Τέρενς Κουίκ στην Ολομέλεια επειδή ο προεδρεύων, Θανάσης Νάκος δεν του έδινε το λόγο. Στο χορό της επίθεσης κατά του Νάκου μπήκε με "έντονα επικριτική διάθεση" (επι το κομφότερον) και η Ραχήλ Μακρή προκαλώντας την αντίδραση της κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη.
Τότε ακούστηκαν πρωτοφανείς διάλογοι μέσα στη Ολομέλεια:
  • Σοφία Βούλτεψη: «Βρε Τέρενς είμαστε κι εμείς εδώ. Πως κάνετε έτσι;»
  • Ραχήλ Μακρή: «Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ.»
  • Σοφία Βούλτεψη: «Εγώ εδώ είμαι και με ξέρουν ολοι Εσύ που μεγάλωσες;»
  • Ραχήλ Μακρή: «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε που και πως μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου;»
  • Βούλτεψη: «Ποιος ήταν ο πατέρας μου;»
  • Ραχήλ Μακρή: «Αμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν.»
  • Σοφία Βούλτεψη: «Αει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο»
Ακούγοντας την Μακρή να μιλά έτσι για τον Γιάννη Βούλτεψη, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη και Δημήτρης Αναγνωστάκης, κινήθηκαν απειλητικά προς το έδρανο της φωνάζοντάς «ντροπή σου, ο Βούλτεψης ήταν Αριστερός ενώ εσύ είσαι χούντα».
Η Μακρή διέφυγε σχεδόν τρέχοντας από την Ολομέλεια συνεχίζοντας πάντως να φωνάζει, ενώ πίσω της με φωνές την κυνηγούσαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αναγνωστάκης έξαλλος φώναζε στην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι είναι απαράδεκτη και στον Τέρενς Κουίκ ότι θα πρέπει επιτέλους κάποιος να την μαζέψει.
Μάλιστα, βουλευτές της ΝΔ φώναζαν ότι για μερικούς (;) από το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα πρέπει να επέμβει ψυχίατρος.
Λίγη ώρα αργότερα πάντως ο Τέρενς Κουίκ άδειασε την Μακρή, καθώς τηλεφώνησε στην Βούλτεψη για να της ζητήσει συγγνώμη και εκ μέρους του Πάνου Καμμένου χαρακτηρίζοντας ιεροσυλία όσα ακούστηκαν στην Βουλή για τον Γιάννη Βούλτεψη. 
 
Είμαστε σίγουροι ότι αυτή τη Βουλή θέλουμε; Το κλίμα αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και φυσικά έχει και τις προεκτάσεις του στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.