Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος θα ανέβει πρώτος στα τρακτέρ;

Καθώς αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες συζητώνται  οι εκκρεμότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά  και το θέμα των κινητοποιήσεων των αγροτών και των ναυτεργατών θα θέλαμε να δούμε λίγο το θέμα των αγροτών και τον αντίκτυπο που έχει στο στενό πυρήνα των στελεχών της ΝΔ.      

«Επί ξυρού ακμής» κρέμεται η υπομονή των βουλευτών της ΝΔ, αντικρίζοντας τις ορδές των αγροτικών μηχανημάτων στις εθνικές οδούς. Ορδές που τους φέρνουν στην μνήμη τις παλιές καλές και ηρωικές εποχές που κραύγαζαν ευφάνταστα συνθήματα κατά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με κορωνίδα το αμίμητο «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά».

 
Κακά τα ψέμματα, ο πειρασμός, είναι μεγάλος. Το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ, σίγουρα «δυσκολεύεται» που δεν μπορεί να αποδυθεί στο αγαπημένο του άθλημα, αυτό του λαϊκισμού. Έχοντας ενδυθεί το ένδυμα της υπευθυνότητας και μετά την έξαλλη και υστερική αντί-μνημονιακή στάση της περιόδου 2009-2011 η ψυχή της ΝΔ, σπαράσσεται, καθώς αδυνατεί να παίξει ένα ρόλο που απρόθυμα υποδύεται εδώ και τόσο καιρό.
Σημάδια για αυτήν την εσωτερική «ψυχοστασία» του βασικού κυβερνητικού πυλώνα, υπάρχουν πολλά. Με βασικότερο την «στοχοποίηση» του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τις αυτονόητες κρίσεις του για την περίοδο 2007-2009 και για την φορολόγηση των ακινήτων.
Κλασική μέθοδος που υποδηλώνει άσκηση μικροπολιτικής και πολιτικής υπεκφυγής, απέναντι σε έναν υπουργό που -έως τώρα- απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης και των τριών αρχηγών. Λογικό, από την στιγμή που κανείς δεν ξεχνάει πως οι βουλευτές της ΝΔ, σε τέτοια πεδία έχουν διαπρέψει.
Το μέλλον θα διαψεύσει και θα επιβεβαιώσει πολλούς, σχετικά με το ποιοι πίστεψαν και ποιοι υπονόμευσαν την λεγόμενη και «εθνική προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.