Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δύναμη εκ της συνοχής

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην κηδεία του Νίκου Ντερτιλή, σίγουρα δεν ξενίζουν πολλούς.
Θεωρούνται μάλλον λογικά και αναμενόμενα τηρουμένων των αναλογιών της εποχής.
Τα όσα ακούστηκαν όμως, και μάλιστα από επίσημα χείλη, όπως αυτά μέρους του κλήρου*, πρέπει να απασχολήσουν ευρύτερα την κοινή γνώμη και μάλιστα σε ιδιαίτερα σοβαρή βάση.

Η Χρυσή Αυγή και οι ομοϊδεάτες της, μέσα από τέτοιες «κοινωνικές εκδηλώσεις», βρίσκουν ευκαιρίες να τονώνουν το φρόνημα τους και να ανανεώνουν την «αγωνιστικότητα» τους. Σίγουροι για τα «δίκαια» τους, με υπερβολική αυτοπεποίθηση για τα πιστεύω τους, παρασέρνουν στον παραλογισμό μια ολόκληρη κοινωνία. Εμποτίζοντας την ταυτόχρονα με άσβεστο μίσος, στοχοποιώντας πολίτες και κοινωνικές ομάδες.Παραλογισμός και μίσος που θολώνουν την ευθυκρισία, αποδίδοντας με το δικό τους πρίσμα έννοιες όπως αυτής της ηρωικότητας, της προδοσίας κλπ..

Είναι πραγματικά κρίμα στη σύγχρονη Ελλάδα, με όλα της τα προβλήματα, να αναβιώνει αυτός ο νεκρός κόσμος, που όταν επικράτησε γέμισε μια ολόκληρη χώρα στα δάκρυα και στο αίμα, με επιστέγασμα μια εθνική προδοσία.
Οι υποστηρικτές του, κάποτε θα πρέπει να επιχειρηματολογήσουν για τον εναγκαλισμό μιας ιδεολογίας που έχει το θράσος κι ούσα ιστορικά καταδικασμένη να περιφέρει περήφανη και ατρόμητη την δύναμη της επιβολής της που στηρίζεται στην βία και τις αποχρώσεις της εγκληματικότητας. Ας ελπίσουμε τότε όμως, να μην είναι αργά. Για όλους.

Σημείωση: Φυσικά δεν εννοούμε όλο τον κλήρο αλλά τα γνωστά εκείνα "σταγονίδια" που έρχονται  σε αντίθεση με την επίσημη θέση που έχει κατ' επανάληψη εκφράσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (εδω)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.