Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα η σύζυγος του Ανδρέα Λοβέρδου

Είναι να μην επιτίθεται στην τρόικα και το Μνημόνιο ο Ανδρέας Λοβέρδος; Ακόμα και τη συζυγό του αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας. Ο Ανδρέας γλυτωσε εύκολα την γκρίνια στο προσεχές συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα του κάνοντας τη ΡΙΚΚΣΥ του, αλλά είναι αμφίβολο αν θα γλυτώσει το ίδιο εύκολα την "κριτική" από τη σύζυγό του.
Βέβαια, σε μια κοινωνία που θα λειτουργούσε η ισονομία και η ισοπολιτεία, η υπαγωγή της συζύγου πρώην υπουργού σε ένα νόμο, ΔΕΝ θα αποτελούσε είδηση. 
Όπως ανακοινώθηκε η σύζυγος του Λοβέρδου τίθεται κανονικά σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υπογράφηκε στις 21.1.2012, όπως προκύπτει από έγγραφο του Αντώνη Μανιτάκη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Για το θέμα αυτό είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η γνωστή πλέον για το ευγενές λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί, λβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, καταγγέλλοντας «εξαίρεση ημετέρων από τις λίστες διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων».
Η βουλευτής είχε ζητήσει από τον Μανιτάκη, να ενημερώσει τη Βουλή με ποια δικαιολογητικά που προσκόμισαν υπάλληλοι κατέστη δυνατή η μη υπαγωγή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και αν η Πηνελόπη Παπαϊωάννου εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα.
Στην έγγραφη απάντηση του ο Μανιτάκης παραθέτει τις ειδικές διατάξεις βάσει των οποίων είναι δυνατό να εξαιρούνται της διαθεσιμότητας υπάλληλοι για να ενημερώσει τελικά την βουλευτή ότι «η εν λόγω υπάλληλος που αναφέρεται στην ερώτηση τίθεται κανονικά σε διαθεσιμότητα με την από 21.1.2012 απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.