Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο Τσίπρας κάνει στροφή στο ρεαλισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει;

Σίγουρα η θεαματική στροφή του Αλέξη Τσίπρα προς τον ρεαλισμό, που εγκαινιάστηκε με τις συνομιλίες του με τον πρώην "ανεπιθύμητο" μέχρι πριν λίγο καιρό, τον αρχιτέκτονα της μνημονιακής πολιτικής, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, και συνεχίστηκε με το επιτελείο του "θηρίου" στο ΔΝΤ.
Για τον Αλέξη αυτή ήταν η αρχή μιας μάλλον δύσκολης προσγείωσης στην πραγματικότητα, αφού έλαβε την πρωτοβουλία για τις συναντήσεις αυτές, βλέποντας τη δημοσκοπική άνοδο που μπορεί να του εξασφαλίσει την πρωθυπουργία στις επόμενες εκλογές.
Έτσι είναι απαραίτητο να εξομαλύνει τις σχέσεις με τους "θεσμικούς" εταίρους. Γιατί μπορεί να μην έχει περάσει πολύς καιρός από την εποχή που ο Αλέξης ήταν μπροστάρης στις διαδηλώσεις, κατά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, αλλά η στάση αυτή δεν του ταιριάζει πλέον. εκτός αν σκέφτεται να την υποδέχεται με πλακάτ στο αεροδρόμιο....
Φυσικά, η θέση του είναι πια τελείως διαφορετική, όταν μιλά ως "ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού" για αν δανειστούμε τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό. Σε Βερολίνο και στην Ουάσινγκτον, ομολόγησε ότι: «Δεν θα σκίσουμε τη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα, δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες».

Όσο κιαν ως ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού για να κατευνάσει τις αντιδράσεις σε συνέντευξή του στο tvxs.gr υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει γραμμή πλεύσης, η αλλαγή είναι εμφανής.
Το αστείο - στην ουσία τραγικό και χαρακτηριστικό της τρικυμίας εν ΣΥΡΙΖΑ - είναι ότι στην συνέντευξη όχι μόνο προσπαθεί να "συνδυάσει" την κατάργηση με την αναδιαπραγμάτευση αλλά ως άλλος Παπανδρέου (Γιώργος) τονίζει ότι θα ζητήσει την κοινωνική συνοχή της Ευρώπης αλλά και την ανάπτυξη της Ελλάδας, με ένα νέο "Marshal Plan που λέμε – αν και το σχέδιο Μάρσαλ ήταν αμερικάνικο ενώ εμείς μιλάμε για ευρωπαϊκό σχέδιο. Για να το πούμε διαφορετικά θα επιδιώξουμε μια νέα κοινωνική συμφωνία στην Ευρώπη" Ενώ όταν ο δημοσιογράφος ρωτά για το τι θα γίνει αν οι Γερμανοί αρνηθούν ακούγεται το " Ας φύγουν από το ευρώ, τα έχουμε πει χίλιες φορές!"
Αν η μνήμη μας δεν μας απατά, την επαναστατική περίοδο του καλοκαιριού με τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα, μιλούσαν για έξοδο της Ελλάδας και όχι της Γερμανίας από το ευρώ, για να είμαστε χρεοκοπημένοι αλλά εθνικά υπερήφανοι....Επίσης, προεκλογικά διακήρυτε ότι «πρέπει να διαγραφεί το επαχθές κομμάτι του χρέους»…
Επειδή, όμως με κάθε γρήγορη αλλαγή υπάρχουν.... παρενέργειες, ο Τσίπρας με τους υπόλοιπους της ομάδας του επιχειρεί τη «μεγάλη στροφή» θεωρώντας ότι θα αποσοβήσει τον κίνδυνο να υποστεί το κόστος. Θα λέει, δηλαδή, άλλα έξω (για να πηγαίνουμε καλά) και μέσα.
Αυτό σημαίνει ότι και οι συνιστώσες θα μείνουν τρώγοντας προφανώς "πολιτικό" κουτόχορτο, αλλά και όσοι πείστηκαν να τον ψηφίσουν πιστεύοντας ότι πράγματι υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από το Μνημόνιο, απλά επειδή ο Αλέξης θα δηλώνει νοικοκύρης....
Το ζητούμενο είναι αυτό που από την αρχή της επαναστατικής γυμναστικής του Αλέξη είχαμε θέσει.
Ποιές είναι οι προτάσεις του;
Συγκεκριμένα, όχι ευχολόγια και αοριστολογίες...
Συγκεκριμένη πρόταση πρέπει να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει τον λαό....και την ίδια του την οργάνωση....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.