Ότι η οικογένεια Παπανδρέου είναι στο στόχαστρο είναι γνωστό και παλαιό. Αλλά το πράγμα έχει παραγίνει. Ο κάθε πικραμένος δημοσιογράφος, αν δεν έχει κανένα θέμα να δώσει, "στήνει" ένα μικρό ή μεγάλο δημοσίευμα για κάποιον Παπανδρέου, κατά προτίμηση τον Γιώργο. Σήμερα ήταν η σειρά της "Ελευθεροτυπίας" να αναφερθεί στον πρώην πρωθυπουργό με ένα "παραπολιτικό" που περιγράφει ένα περιστατικό που ουδέποτε συνέβη.
ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι από αυτούς που κρύβονται (άλλοι είναι οι πρώην πρωθυπουργοί που επιδίδονται σε αυτό το άθλημα) τέτοιο περιστατικό ουδέποτε συνέβη. Οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου που ήταν παρόντες διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι συνέβη κάτι τέτοιο.
Βέβαια ο συγγραφέας ενός ψευδούς περιστατικού, που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος, δεν ήταν παρών στην πλατεία Ταξίμ καμία από τις μέρες που βρισκόταν ο Γιώργος στην Πόλη, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να γράψει κάτι που γέννησε η φαντασία του.
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που λέγονται ή μεταδίδονται ανακρίβειες, οι οποίες προέρχονται, πρωτίστως, από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγους μήνες εφημερίδες, ιστοσελίδες, μπλογκς, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις έγραφαν ή μετέδιδαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εκδιώχθηκε από ταβέρνα του Βερολίνου, όπου είχε πάει να φάει, όταν βρισκόταν στη γερμανική πρωτεύουσα, από Έλληνες φοιτητές. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, οι πέντε φοιτητές, όλοι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν τον έδιωξαν αλλά ούτε μέσα στην ταβέρνα δεν τόλμησαν να μπουν και φώναξαν κάποια συνθήματα έξω από την ταβέρνα. Και όταν τους κάλεσε ο Γιώργος να πάνε να συζητήσουν, τα παλληκάρια, τα επαναστατημένα, του ΣΥΡΙΖΑ τράπηκαν
σε φυγή.
Τι είχε συμβεί; Μια Ελληνίδα που μένει στο Βερολίνο, στέλεχος και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, η Τριαναταφυλλιά, πήρε στη σειρά τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και έδωσε την "είδηση", ψευδέστατη εξ ολοκλήρου. Βγήκε πρωί πρωί στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο οποίος την έχρισε και ανταποκρίτριά του στη γερμανική πρωτεύουσα και αράδιασε το ένα ψέμα πίσω από το άλλο. Αυτό ήταν. Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός του Τσίπρα στα ΜΜΕ (έχει σε όλα δικούς του δημοσιογράφους) και όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν το ψέμα της Τραιανταφυλλιάς, η οποία, δασκαλεμένη προφανώς, βγήκε και το είπε πρωί-πρωί για να το πει πρώτη. Και όλα τα χαϊβάνια έτρεξαν πίσω από την "είδησή" της, άλλος σκοπίμως και άλλος αντιγράφοντας για να μη θεωρηθεί ότι υστερεί σε πληροφόρηση.
Το πως γίνεται η ενημέρωση των Ελλήνων, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Ένα παράδειγμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Στις 11 Ιανουαρίου 2013 το μπλογκ "tokoulouri.com", που ειδικεύεται στις πλάκες, αναρτά ένα κατά φαντασίαν ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο Άραβες επενδυτές κάνουν μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου στη Γκιώνα.
Το... ενδιαφέρον των Αράβων ανακάλυψε στη συνέχεια (προφανώς διαβάζοντας το κατά φαντασίαν ρεπορτάζ) η τηλεόραση του ΑΝΤ1 και έκανε ολόκληρο ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων φιλοξενώντας μάλιστα και δηλώσεις δύο δημάρχων της περιοχής, οι οποίοι έλεγαν πως αν γίνει τέτοια επένδυση θα είναι πολύ καλό για την περιοχή. Οι δημοσιογράφοι του καναλιού, πάντως, δεν διάβασαν ολόκληρο το ρεπορτάζ του "κουλουριού". Αν το είχαν διαβάσει
θα σταματούσαν στην αναφορά της εμπλοκής του ονόματος του Θωμά Τσάκα. Εκτός κι αν το διάβασαν και δεν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για "μούφα".
Το διαδίκτυο δεν έχασε την ευκαιρία και "έκραξε" το κανάλι χαρακτηρίζοντας το ρεπορταζ του "Επική τρολιά του ΑΝΤ1".
Πηγή http://www.i-reportergr.com/2013/01/blog-post_3868.html#ixzz2JUqh4J64
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.