Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

H αλήθεια καίει...(ζεματάει) τον Καμμένο

΄Εχουμε γράψει πολλές φορές για την εμμονή του Καμμένου να επιτίθεται στους Παπανδρέου, όσο και για την επίσημες "ανατροπές", "αναθεωρήσεις" ¨ανακυβιστήσεις"....

Αναδημοσιεύουμε μια ενδιαφέρουσα καταγραφή:

 "Ο Αντρίκος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να φθάσει μέχρι τέλους την υπόθεση της αγωγής του κατά του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως, άλλωστε, δήλωσε μετά τη δίκη, όταν ο Πάνος Καμμένος αρνήθηκε στο δικαστήριο ότι έθιξε την προσωπικότητα, την υπόληψη και την τιμή του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και της οικογένειάς του. Τότε, ο Αντρίκος Παπανδρέου είπε ότι για όλα θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη και το εννούσε.


Προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη ο κ. Παπανδρέου είχε καταγράψει όλες τις αναφορές του κ. Καμμένου στο πρόσωπό του αλλά και στην οικογένειά του, αλλά στην ακροαματική διαδικασία ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πολλά και ενδιαφέροντα, ενδεικτικά (μαζί με όσα είπε από το βήμα της Βουλής, σε συνεντεύξεις του και αναρτήσεις στο twitter) του τρόπου με τον οποίο καταφέρθηκε κατά του Α. Παπανδρέου.Οι συγκρίσεις όσων έλεγε ο κ. Καμμένος πριν τη δίκη με όσα είπε κατά τη δάρκειά της, είναι άκρως αποκαλυπτικά του τρόπου με τον οποίο διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος. Με συκοφαντίες, ψεύδη, αναπόδεικτες κατηγορίες και καφενειακού τύπου επιχειρήματα.
 Αυτός ο τρόπος της πολιτικής αντιπαράθεσης οδηγεί την πολιτική και τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια και θα πρέπει να εκλείψει. Και την πρωτοβουλία πρέπει να αναλάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Δεν αξίζει η χώρα αυτό το χαμηλό επίπεδο στο οποίο διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος, ειδικά στη σημερινή Βουλή.
Μεγάλη ευθύνη γι αυτό έχουν και οι πολίτες που δέχονται αυτού του είδους την αντιπαράθεση και επιβραβεύουν με την ψήφο τους εκείνους που διαρπέπουν σε αυτό.
 Αν τα κόμματα και οι πολίτες αδιαφορήσουν, πρέ πει το βάρο να το αναλάβει η Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να είναι αμείλικτη στην αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων, για να απαλλαγεί ο τόπος από όσους τον οδηγούν στην καταστροφή, Γιατί το σημερινό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης εκεί οδηγεί.
Κι αυτό φαίνεται καθαρά από τη σύγκριση των όσων έλεγε ο κ. Καμμένος κατά του κ. Παπανδρέου πριν τη Δίκη και κατά τη διάρκειά της. Ας τα δούμε:

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΚΗ(η αλήθεια καίει τους συκοφάντες)
Μερικά μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα για το τι έχει πει ο Π. Καμμένος
ενάντια στο Α.Α. Παπανδρέου
1. Στις 18/5/2011 ο Π. Καμμένος στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» του Extra3 αποκαλεί τον Γ. Παπανδρέου «έμμισθο broker διεθνών τοκογλύφων».
Στις 19/5/2011 επαναλαμβάνει τον χαρακτηρισμό στον Real FM και στο Ν. Χατζηνικολάου, χρησιμοποιεί φράσεις όπως «πήρανε χρήματα» και εμπλέκει για πρώτη φορά τον Αντρίκο Παπανδρέου σε μία ιστορία πώλησης CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οποία, σύμφωνα με τον Καμμένο εμπλέκονται «πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού, και αν όχι του Πρωθυπουργού, που μαζί με τον αδερφό του Πρωθυπουργού συμμετέχουν σε κοινές μη κυβερνητικές οργανώσεις…». Και ολοκληρώνει λέγοντας ότι «όταν κάποιοι τζογαδόροι κονομάνε 25 δισ. [και εν δυνάμει 60 δισ. σύμφωνα με τον κ.Καμμένο]και επιτρέπεται η πώληση των ασφαλίστρων κινδύνου… είναι θέμα πάρα πολύ σοβαρό και ειδικά όταν αυτοί που αγοράζουν έχουν σχέσεις με το περιβάλλον του ίδιου του Πρωθυπουργού»
• Ποια είναι η βασική αθλιότητα που διακινεί από το Μάιο του 2011 ο Καμμένος: ότι ο Ανδρίκος Παπανδρέου σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα και τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, που είχε εσωτερική πληροφόρηση ως Πρωθυπουργός της χώρας, προέβηκαν μέσω της πώλησης ασφαλίστρων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε παράνομα και ανήθικα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας (μέσω των εταιριών IJ Partners και Unigestion) με σκοπό να αποκομίσουν προσωπικό όφελος – κοινώς, να τα κονομήσουν.
2. Στις 11/9/2011 ο Π. Καμμένος σε συνέντευξή του στο ρ/σ Ράδιο 9 και απαντώντας στην παρατήρηση δημοσιογράφου «Πάνο, έχεις καταγγείλει την οικογένεια Παπανδρέου, δεν έχει ανοίξει όμως μύτη, ούτε και το ίδιο σου το κόμμα δεν βγαίνει να σε υπερασπιστεί», λέει: «…Εδώ έχουμε μία συμμορία, μια συμμορία οικογενειακή, η οποία λειτουργεί με τους νόμους της κόζα νόστρα, με μία ομερτά των μέσων μαζικής ενημέρωσης και με συνεργούς παντού…» Βλ. για παράδειγμα εδώ: http://citypress-gr.blogspot.com/2011/09/cosa-nostra.html
3. Στις 19/9/2011 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο Καμμένος δηλώνει: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία το παραδέχτηκε ο κ. Παπανδρέου ότι ο αδερφός του δουλεύσει σε εταιρία που αγοράζει και πουλάει και προτείνει CDS υπέρ της πτώχευσης της χώρας. Την εταιρία UNIGESTION…»
Εδώ: http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=12369&catID=21&pubID=1

4. Στις 27/9/2011, στην εκπομπή «Πολιτικό Στριπτίζ» του Studio 7 επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά την αθλιότητα, λέγοντας: «Έχω την βεβαιότητα που πουλήθηκαν αυτά τα CDS του Τ.Τ…. Σε μία εκ των εταιριών ψάχνω και βρίσκω ότι δουλεύει εκεί ο Αντρίκος Παπανδρέου…» και συμπληρώνει «είναι ξεκάθαρο ότι είναι προδότες, γιατί είναι ξεκάθαρο για τον κ. Παπανδρέου ο οποίος έβαλε τον κ. Σόρος στη Βουλή των Ελλήνων…οι δε εταιρίες του Σόρος είναι στις εταιρίες του Αντρίκου Παπανδρέου…» Βλ. για παράδειγμα εδώ: http://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_61958_1.asp

5. Στις 14/7/2012, ο Καμμένος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter «Την κλείνει ο Αντρίκος την offshore… Δεν θα γλιτώσετε λαμόγια. Διαδώστε το παντού.»
Βλ. εδώ: http://www.fimes.gr/2012/07/kammenos-antrikos-papandreou/
6. Στις 25/9/2012, ενόψει της δίκης της πρώτης αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Π. Καμμένου, ο τελευταίος γράφει στο Facebook κείμενο ζητώντας συμπαράσταση στα δικαστήρια όπου «όπου ο Αντρίκος Παπανδρέου ζητά 1 εκατ. Ευρώ έναντι της σιωπής μου για τη ληστεία των 26 δισ. από την υπόθεση των CDS του Τ.Τ.» και συμπληρώνει: «Αν δεν έλθει ακόμη μία φορά θα Κάνουμε τη δίκη κάτω από το σπίτι του…»
Βλ. εδώ: http://aneksartitoi-ellines-evrou.blogspot.gr/2012/09/27.html
7. Στις δε 27/9/2012 ο Καμμένος λέει επί λέξει: «Για ακόμη μία φορά το μέλος της οικογένειας που φέρεται ως συμμορία, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου… Ο υπάλληλος της εταιρίας των brokers που αγόρασαν τα CDS που πόνταραν στην πτώχευση των Ελλήνων, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου… Το έγκλημα που διέπραξε η οικογένειά του, ο ίδιος διέπραξε οικονομικό έγκλημα…»
Βλ. εδώ: http://www.anexartitoiellines.gr/post.php?post_id=1034
ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ (Η αλήθεια καίει στους συκοφάντες)
Πριν από τη δική ο Π. Καμμένος δήλωνε ότι έχει «τη βεβαιότητα» σε ποιες εταιρίες πουλήθηκαν τα CDS του Τ.Τ., και ενέπλεκε τον Α. Α. Παπανδρέου τον οποίο έφτασε στο σημείο να τον χαρακτηρίζει «λαμόγιο», και «μέλος μίας οικογένειας που φέρεται ως συμμορία», η οποία μάλιστα λειτουργεί «με νόμους κόζα νόστρα», έλεγε ότι διέπραξε ο ίδιος ο Α.Α.Παπανδρέου «οικονομικό έγκλημα» και τον απειλούσε «με δίκη κάτω από το σπίτι του».
 Με αυτούς τους χαρακτηρισμούς, με αυτές τις αθλιότητες, ο Π. Καμμένος επιχείρησε να μαζέψει ψήφους. Πριν τη δίκη ήταν κατηγορηματικός για όλα. Είχε βγάλει όλα τα συμπεράσματα.
Όλα αυτά ΠΡΙΝ τη δίκη. Γιατί στη δίκη, τα πήρε πίσω όλα! Αρνήθηκε ότι έχει αποκαλέσει τον Α. Παπανδρέου και την οικογένειά του με οποιοδήποτε αρνητικό χαρακτηρισμό! Και προσπάθησε να οχυρωθεί πίσω από την ασυλία του βουλευτή προσπαθώντας να υποστηρίξει ότι μόνο ερωτήσεις έκανε στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως βουλευτής…

Διαβάζουμε από τα πρακτικά της δίκης (και όχι μόνο):
1. Ο Π. Καμμένος στη δίκη σε παρατήρηση του Προέδρου του Δικαστηρίου «εσείς λοιπόν λέτε ότι δεν είχατε διάθεση πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεων του προσώπου…», απαντάει κατηγορηματικά (σελ. 45 πρακτικών): «Καμία κύριε Πρόεδρε, και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιου είδους» (!) Και συμπληρώνει: «Έκανα το καθήκον μου ως βουλευτής…» (!!)
• Ο δε βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του Π. Καμμένου, κ. Κ.Τ., δηλώνει (σελ.32 πρακτικών): «Ο κ. Καμμένος λοιπόν ποτέ δεν έβλαψε την τιμή και την υπόληψη του κ. Α. Παπανδρέου διότι ποτέ δεν αναφέρθηκε εις βάρος του καταφατικά. Εγώ δεν έχω διαβάσει ποτέ μία δήλωση του κ. Καμμένου…που να λέει ο Α. Παπανδρέου είναι απατεώνας, ο Α. Παπανδρέου έκανε αυτό, τον κατηγορεί για εκείνο. Όχι. Ο κ. Καμμένος έκανε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου…πήρανε δημοσιότητα και η δημοσιότητα δημιούργησε πρωτοσέλιδα και τα πρωτοσέλιδα δημιουργήσανε αναρτήσεις στα sites αλλά αυτά δεν είναι του Καμμένου» (!)
2. Ο Π. Καμμένος αρνήθηκε κατηγορηματικά στη δίκη ότι έχει αποκαλέσει τον Α.Α.Παπανδρέου “λαμόγιο” (σελ.45 πρακτικών): «Πού τον έχω πει λαμόγιο, να μας πει. Κύριε Πρόεδρε, δεν προκύπτει από πουθενά» (!!)
• Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στη σελ. 64 των γραπτών “προτάσεων” Καμμένου για την 2η αγωγή, ο τελευταίος λέει «αρνούμαι κατηγορηματικά την πατρότητα των σκόρπιων αυτών εκφράσεων» (“λαμόγιο”, “μέλος συμμορίας”, “τέλεσε οικονομικό έγκλημα”) (!!!)
• Και στη σελ. 7-8 των ίδιων “προτάσεων”, ο Π. Καμμένος λέει ότι ο Α. Παπανδρέου «διαστρέφει τις δηλώσεις μου, αποδίδοντας μου δηλώσεις και κρίσεις τρίτων… προκειμένου να ισχυριστεί ότι δήθεν προσβάλλω την τιμή και την υπόληψη του ιδίου» (!) Και συμπληρώνει: «Η αναφορά δε στο πρόσωπο του αδερφού του ενάγοντος ότι «λειτουργεί ως έμμισθος broker» και στην εταιρία IJ Partners για την οποία αναφέρθηκα με εκφράσεις όπως “υποτιθέμενος τελικός αποδέκτης των ασφαλίστρων κινδύνου”, “εάν πράγματι αποδειχθεί ότι αγόρασε”, ουδόλως συνδέονται από εμένα με τον ενάγοντα» (!!).

3. Ο Π. Καμμένος στη δίκη αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει πει την οικογένεια Παπανδρέου μαφία και σε ερώτηση του Προέδρου «λέει ότι λέτε η οικογένειά του είναι μαφία – αληθές ή ψευδές;» απαντάει (σελ.46 πρακτικών): «Εγώ δεν είπα την οικογένειά του… παρακαλώ να μου πείτε κύριε Πρόεδρε σε ποιο σημείο και με ποιο μέσον» (!!)
4. Ο Π. Καμμένος αδειάζει όλα τα blogs και τα sites που έχουν δημοσιεύσει κατ’επανάληψη ειδήσεις αναφερόμενες σε αυτόν και ουδέποτε έχει διαψεύσει – αντίθετα τα χρησιμοποίησε κατά κόρον στην εκστρατεία δυσφήμισης του Α. Παπανδρέου και τη οικογένειά του χωρίς όμως να διστάσει να τα “αδειάσει” κατά τη διάρκεια της δίκης για να αποποιηθεί των ευθυνών του!. Λέει συγκεκριμένα (σελ. 46 πρακτικών): «Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που δημοσίως έχω πει και έχω υπογράψει. Αυτά που γράφουν οι ιστοσελίδες, οι οποίες πολλές ελέγχονται από τους ίδιους ή οι οποίες είναι πληρωμένες για να δημιουργήσουν ένα νομικό πλαίσιο για να απειληθεί ο βουλευτής ή η δικαιοσύνη…»
5. Πριν τη δίκη, ο Π. Καμμένος ήταν σίγουρος για το “οικονομικό έγκλημα” που διέπραξε ο Α. Παπανδρέου. Στη δίκη όμως τα γυρίζει και λέει συγκεκριμένα ότι σκοπός των αγωγών του Α. Παπανδρέου εναντίον του ήταν (σελ. 47 πρακτικών) «να σταματήσει καθ’οιοδήποτε τρόπο εκείνος και οι φίλοι του την διερεύνηση την ποινική αλλά και την κοινοβουλευτική των σκανδάλων των οποίων πιθανώς να έχουν διαπράξει ή φέρεται να έχουν διαπράξει» (!!)
Παρεμπιπτόντως: Έχει ήδη αποδειχτεί ότι καμία από τις εταιρίες που έχει ονοματίσει ο Π. Καμμένος (UNIGESTION και IJ Partenrs) δεν αγόρασε ελληνικά CDS. Έχει αποδειχτεί επίσης ότι οι αγοραπωλησίες CDS από το Τ.Τ. έγιναν υπό τη διοίκηση που είχε ορίσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2013/01/blog-post_4495.html#ixzz2JLFiNemM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.