Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. : Υπάρχει και τρίτο USB που αγνοείται

Κουιζ: Πόσα usb  υπάρχουν; Ο ευρών αμειφθήσεται...
Στα χέρια της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις ποινικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται το πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας από την εξέταση του φορητού υπολογιστή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, στον οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε παραδώσει το επίμαχο USB με τη λίστα.
Σύμφωνα λοιπόν με το πόρισμα αυτό φαίνεται ότι στο στικακι που παραδόθηκε από τον Παπακωνσταντίνου δεν περιέχονταν τα ονόματα – αρχεία των τριών συγγενών του αλλά ο Διώτης έχει ανοίξει, άγνωστο αν έχει επεξεργαστεί κιόλας, τουλάχιστον 1.972 από τα συνολικά 2.059 αρχεία της λίστας, παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είδε μόνον λίγα και μάλιστα δειγματοληπτικά.

Στον υπολογιστή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχουν τοποθετηθεί συνολικά 23 USB από τα οποία τα 3 έχουν σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.
Το ένα είναι αυτό που παρέλαβε από τον Παπακωνσταντίνου.
Το δεύτερο είναι το αντίγραφο που έφτιαξε -όπως έχει ήδη δηλώσει- ο Διώτης και στη συνέχεια παρέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών και σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο (είναι το ίδιο USB που ο Βενιζέλος παρέδωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια εστάλη στη Δικαιοσύνη).
Υπάρχει όμως ένα  ακόμη αντίγραφο USB που δημιουργήθηκε από τον ίδιο υπολογιστή το οποίο ως τώρα δεν έχει εμφανιστεί.....
Προβλέπεται νέος γύρος στην στικακιάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά στο στόχαστρο, αφού εκεί οδηγούν τα βήματα της διαρροής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.