Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Αναλύοντας το διάγγελμα Σαμαρά

Όσοι δεν είδατε το διάγγελμα Σαμαρά, μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο, εδώ

Κάναμε ένα βασικό σχολιασμό των πιο ενδιαφερόντων σημείων:..........


Σαμαράς: «Για πρώτη φορά αποφασίζεται μείωση φορολογικών συντελεστών: Συγκεκριμένα, η φορολόγηση της Ακίνητης Περιουσίας μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, θα είναι μειωμένη το 2013 κατά 15%. Επίσης ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά, από το 2014, θα είναι ανεξάρτητος από τα τιμολόγια της ΔΕΗ »...

- O Σαμαράς παρουσιάζει ως κατόρθωμα τη μείωση της φορολόγησης των ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κατά 15% το 2014. Επίσης, θεωρεί ως κατόρθωμα τον απεγκλωβισμό του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ. -Κατόρθωμα, κύριε Σαμαρά, ήταν η εμπλοκή πληρωμής φόρων με το λογαριασμό της ΔΕΗ! Και μάλιστα, κατόρθωμα του συγκυβερνήτη σας, από τα λίγα.

Σαμαράς: «αρχίζει από φέτος και θα ολοκληρωθεί του χρόνου, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Ώστε να επιβαρύνονται όλοι πιο δίκαια...».

- Τι εννοεί ο ποιητής; Ότι θα φορολογούνται περισσότεροι; Ότι θα μειωθεί περισσότερο ή θα καταργηθεί το αφορολόγητο; Διότι εγώ αυτό καταλαβαίνω ως διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Και αυτό το θεωρεί δίκαιο; Στα σάκο με τα κατορθώματα και αυτό.

Σαμαράς: «Με την αποκλιμάκωση της φορολογίας που αρχίζει και με περισσότερες δόσεις προς τις εφορίες και προς τις τράπεζες, ανακουφίζονται τα νοικοκυριά». 

-Ανακούφιση δεν είναι οι περισσότερες δόσεις αλλά η λιγότερη φορολόγηση.

Σαμαράς: «Ενεργοποιούνται ακόμα προγράμματα με κοινοτικούς πόρους των διαρθρωτικών ταμείων, για τη στήριξη των μακροχρόνια άνεργων και για τη στήριξη των νοικοκυριών που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Παράλληλα ξεκινούν πιλοτικά προγράμματα για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και για περίθαλψη 100 χιλιάδων μακροχρόνια ανασφάλιστων πολιτών. Τα πιλοτικά αυτά προγράμματα θα χρηματοδοτηθούν απευθείας από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο. Και ο στόχος της ανακούφισης των ασθενέστερων γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Και μάλιστα με έμφαση στην ανεργία των νέων...»

- Ο Σαμαράς παρουσιάζει ως δικά του έργα τα προγράμματα με κοινοτικούς πόρους. Τα προγράμματα αυτά εντάσσονταν στο ΕΣΠΑ, στη Δράση Κατάρτισης Ανθρώπινου Δυναμικού και είναι στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου 2007-2013. Ρίξτε μια ματιά στο Επιχειρησιακό πρόγραμμμα >> http://www.epanad.gov.gr << για να διαπιστώσετε τις δράσεις

Σαμαράς: «Τέλος, προβλέπεται η απομάκρυνση 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ως τα τέλη του 2014. Από τους οποίους, 4 χιλιάδες ως το τέλος της φετινής χρονιάς. Αυτό το μέτρο αφορά υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα ή για πειθαρχικά παραπτώματα, ή θα φύγουν οικειοθελώς, ή των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι στη θέση τους θα προσληφθεί ίσος αριθμός - ένας προς ένα - νέων παιδιών με κριτήρια αξιοκρατικά. Για καθένα απ’ αυτούς που αποχωρούν θα προσλαμβάνεται ένας νέος, με απόλυτα αξιοκρατικό τρόπο. Δεν είναι αυτό... «ανθρωποθυσία», όπως λένε κάποιοι, δηλαδή να διώχνεις «επίορκους» και να προσλαμβάνεις νέους και άξιους! Είναι ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου! Και είναι και απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας.»

- Ο Σαμαράς προσπαθεί, δυστυχώς, να μας πείσει ότι η πίεση της τρόικας δεν αφορούσε σε απολύσεις αλλά σε αντικαταστάσεις. Η ευρηματική χρήση του όρου ''επίορκοι'' έγινε με μοναδικό σκοπό τις απολύσεις. Σαν δεν έφτασαν οι επίορκοι, οι οποίοι υπολογίζονταν 70.000 και συρρικνώθηκαν σε 2.000 [ούτε μία οργανωμένη προπαγάνδα δε μπορούν να κάνουν -Αισθητή η απουσία του Μιχελάκη], πρόσθεσαν και τις καταργήσεις οργανισμών και θέσεων, τις οποίες πρώτες, περιμένουμε από την εποχή Πάγκαλου, τις δε δεύτερες, επιτάσσει η τρόικα. 

Σαμαράς: «Τέλος, επαναλαμβάνεται επίσημα, η δέσμευση των εταίρων μας, ότι μόλις πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα θα μπορούμε να ζητήσουμε παραπάνω περικοπή του δημοσίου χρέους! Πράγμα που θα επιταχύνει την έξοδό μας από την κρίση!»

-Η αλήθεια είναι ότι είμαστε, πια, πολύ κοντά στο απαραίτητο πρωτογενές πλεόνασμα. Και φανταστείτε ότι αυτό το πετύχαμε χωρίς την εφαρμογή των πολιτικών των ''Ζαππείων''. Aν ο Σαμαράς δεν είχε κάνει πίσω και εφάρμοζε αυτές τις πολιτικές και ταυτόχρονα μηδένισε το έλλειμμα σε μία χρονιά, χωρίς πρόσθετα μέτρα [υπενθύμιση -> Το έλλειμμα που εκτοξεύτηκε αφού φούσκωσε προηγουμένως , κατά το Σαμαρά... ], τώρα θα ήμασταν Αμερική. Ίσως, φοβήθηκε τη βίαιη προσγείωσή μας επάνω σε ουρανοξύστες.

Σαμαράς: «Η έκθεση της Τρόικας επισημαίνει ρητά, ότι η Ελλάδα πετυχαίνει πια τους στόχους της, ενώ πέρσι τον Ιούνιο ήταν εντελώς εκτός προγράμματος. Κι αναγνωρίζεται επισήμως ότι για πρώτη φορά, ο προϋπολογισμός του 2012 πήγε και καλύτερα ακόμα από τις προβλέψεις, ενώ και το πρώτο τρίμηνο του 2013 πηγαίνει πάλι καλύτερα από τις εκτιμήσεις.»

- Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της καθώς ο Σαμαράς αποφάσισε περικοπές ύψους 17 δις, τρομακτικές σε σχέση με τα 4 δις του μνημόνιου 1, από τις οποίες τα  5 δις πληρώνει ο Ελληνικός λαός από την κρατική αδράνεια λόγω των επανειλημμένων εκλογών. Δηλαδή να πληρώνουμε από την τσέπη μας να τον κάνουμε με το ζόρι πρωθυπουργό για να μας δουλεύει, νισάφι πια.

Σαμαράς: «Φέτος είναι δύσκολη χρονιά, γιατί αντιμετωπίζονται όλες οι αστοχίες των προηγούμενων ετών και ολοκληρώνονται όλες οι μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, όταν η κοινωνία πια η δικιά μας σήμερα έχει φτάσει στα όριά της... »

-Φέτος είναι η χρονιά που δεν έγινε ούτε μία μεταρρύθμιση. Ούτε μία, όμως. Να παρουσιάζεται ο πλέον συντηρητικός πρωθυπουργός των τελευταίων ετών ως μέγας μεταρρυθμιστής, είναι κάτι που με ξεπερνά.
epikairo.gr/


Σαμαράς: «Πριν λίγους μήνες, σας θυμίζω, αλλάξαμε τους «εξωτερικούς» όρους της δανειακής σύμβασης: Πετύχαμε νέο κούρεμα του χρέους, μείωση επιτοκίων στα μισά περίπου απ’ ότι πληρώναμε το 2010, αναστολή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Πετύχαμε τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει ποτέ στην Ιστορία! Και μάλιστα χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία, που για χρόνια θα μας κυνηγούσε ...»

-Παραθέτουμε απόσπασμα, [Πιο λαϊκιστής πεθαίνεις, Αντώνη!!! Τέλος...#25 Οκτωβρίου 2011]:  «Σταθερά προσηλωμένη στη γραμμή να καταψηφίσει τη νέα συμφωνία, ακόμα και εάν η κυβέρνηση επιλέξει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο με 180 ψήφους, παραμένει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαράς, έχει φροντίσει εδώ και καιρό να διαχωρίσει τη θέση του, τασσόμενος κατά μιας προοπτικής για κύρωση με 180 βουλευτές.
Μάλιστα, υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη θυμίζουν, ότι ο κ. Σαμαράς και στις πρόσφατες συνομιλίες του με τον Πρωθυπουργό του είπε ευθέως ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει σε κάτι που δεν γνωρίζει, αφήνοντας σαφώς υπονοούμενα για τις κινήσεις του κ. Γεώργιο Παπανδρέου» - Τώρα και το γνωρίζει και το έκανε κτήμα του.

Σαμαράς: «Σε λίγο χρόνο, η Ελλάδα θα είναι ισχυρή θα δίνει προοπτική στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους της.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.