Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Πεταλωτής: πώς θα δώσουμε στις νέες γενιές να αντιληφθούν τι σημαίνει σήμερα ρατσισμός, ξενοφοβία, μισαλλοδοξία, ναζισμός!

Από την κατάσταση του Γιώργου Πεταλωτή στο facebook επίκαιροι προβληματισμοί :

Επειδή πρέπει να απαντάμε ιστορικά και τεκμηριωμένα στον τσαρλατανισμό των σημερινών, κοινοβουλευτικών πλέον, νεοναζί που με προκάλυμμα την ελληνική σημαία και πουλώντας εθνικοφροσύνη, διατείνονται ότι δεν είναι φασίστες, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν και να ενσωματώσουν την αντίδραση των πολιτών στις συνέπειες της κρίσης και στα αδιέξοδα των κομμάτων του πολιτικού συστήματος.

Στους προσκαλούντες απάντησα ότι ίσως δεν μπορώ να παρευρίσκομαι. Θα ήθελα όμως να θέσω κάποια ζητήματα προς συζήτηση
1. Ποιά η αντίδραση των παριστάμενων Αρχών (βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών κ.α) στις πρόσφατες επετείους της μάχης του Οχυρού της Νυμφαίας κατά την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων, καθώς και της δολοφονίας δεκάδων ελλήνων στρατιωτών στην Ξυλαγανή από τους κατοχικούς βούλγαρους φασίστες, όταν "άγημα" της χρυσής αυγής παραστάθηκε κρατώντας όχι μόνον ελληνικές σημαίες αλλά και τα γνωστά τους σύμβολα . Στην πρώτη μάλιστα περίπτωση, να σημειώσω ότι το οχυρό-μνημείο βρίσκεται μέσα σε στρατόπεδο και θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς ποιά στρατιωτική Αρχή θα επέτρεπε σε άλλη ¨πολιτική" δύναμη να κάνει επίδειξη με τον τρόπο αυτό !

Το να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε , είναι μία ασφαλής μέθοδος εκκόλαψης τέτοιων συμπεριφορών. Οι παριστάμενες Αρχές αισθάνονται ότι τίμησαν τους πεσόντες , όταν ουδόλως θίχτηκαν, έστω κάνοντας μία δήλωση στιγματισμού, ανεχόμενοι τους σημερινούς υμνητές των ναζί? Ιδιαίτερα στους ιερούς αυτούς χώρους!

2. Είμαι σίγουρος ότι θα προβληθεί ένα άκρως αξιόλογο ντοκυμαντέρ και θα ακολουθήσει και μιά ωραία καταδικαστική συζήτηση.
Μήπως όμως για να τιμήσουμε τη μνήμη, θα έπρεπε επιτέλους να σπάσουμε τη σιωπή και να τιμήσουμε συζητώντας για την τύχη και την πορεία προς τα ναζιστικά κρεματόρια χιλιάδων Εβραίων συμπολιτών μας, μελών μιάς ανθηρής επί αιώνες σαφαραδίτικης εβραικής κοινότητας της πόλης μας, από την οποία απέμειναν μόνον δύο οικογένειες αφού κατέφυγαν στην Αντίσταση. Να μάθουμε όλοι ότι στην Κομοτηνή υπήρχε μιά ολόκληρη συνοικία τα "εβραίικα", υπήρχε συναγωγή τους στο φρούριο, την οποία αφήσαμε να γκρεμιστεί, νεκροταφεία των οποίων η τύχη τους αγνοείται. Λες και αυτοί οι άνθρωποι δεν πέρασαν ποτέ από την πόλη μας, επειδή ο Χίτλερ διέταξε τον αφανισμό τους (εννοείται αμφισβητούμενο από την χρυσή αυγή).

Γιατί αν δεν μάθουμε και τιμήσουμε την ιστορία των ανθρώπων της πόλης μας , πώς θα δώσουμε στις νέες γενιές να αντιληφθούν τι σημαίνει σήμερα ρατσισμός, ξενοφοβία, μισαλλοδοξία, ναζισμός!

http://www.inpost.gr/about-us/info/editorial/7042-radio-paratiritis-kai-inpost-gr-parousiazoun-to-dokimanter-neonazi-to-olokaytoma-tis-mnimis.html

1 σχόλιο:

  1. Αυτές τις ιδεολογικές μάχες πρέπει να δώσετε μέσα από το ΝΈΟ""" ΠΑΣΟΚ κύριε Πεταλωτή μαζί με νέους συντρόφους και συντρόφισσες και όχι στο κυνήγι της εξουσίας και της καρέκλας.Ξεκινήστε.....σας περιμένουμε....ΌΧΙ άλλες εκπτώσεις"""""".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.