Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Παπανδρέου Πρωτοβουλίες για θέματα της περιοχής Αχαϊας

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κατηγορηθεί όχι λίγες φορές ότι αφήνει σε τελευταία μοίρα τα καθήκοντα του ως βουλευτής Αχαΐας και δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση ζητημάτων ζωτικού χαρακτήρα για την περιοχή.

Την εντύπωση αυτή θέλησε να ανατρέψει σήμερα το πρωί άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του με τον οποίο συνομίλησε το thebest.gr.


Ο στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου αποκάλυψε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός όχι λίγες φορές το τελευταίο διάστημα ανέλαβε πρωτοβουλίες για θέματα της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας χωρίς να προχωρεί σε σχετικές ανακοινώσεις ή σε… τυμπανοκρουσίες.

Χαρακτηριστικά, ανεφέρθη στο thebest.gr, ότι ο κ. Παπανδρέου παρενέβη για δύο νευραλγικής σημασίας θέματα που αφορούν την περιοχή μας: Το κεντρικό παραλιακό μέτωπο της Πάτρας και τους αυτοκινητοδρόμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε για το θέμα του λιμανιού της Πάτρας με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο στη συνέχεια έστειλε και προσωπική επιστολή, εκθέτοντας όλα τα επιχειρήματα για την αυτονόητη απόδοση του κεντρικού παραλιακού μετώπου στον Δήμο Πατρέων.

Τις ίδιες μέρες επικοινώνησε και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάννες Χαν, στον οποίο επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει άμεση επανεκκίνηση των έργων κατασκευής της Ολυμπίας και Ιονίας Οδού.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου στις ομιλίες του στο εξωτερικό αναφέρεται συχνά στην Αχαΐα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της ιστοσελίδας i-reporter.
Γράφει η ιστοσελίδα: 
«Για μια ακόμη φορά διαβάσαμε διάφορα σχόλια με αφορμή τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.
Και θυμηθήκαμε ότι, πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για τα ταξίδια, τις συναντήσεις, τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό. Από επαινετικά σχόλια για ένα Έλληνα που προσκαλείται από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια του κόσμου, μέχρι λογικές αντιρρήσεις αλλά και απίστευτες κακοήθειες, ακόμη και χυδαιότητες.
Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι τι ακριβώς λέει ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου κι αν μιλάει. Και το σημειώνουμε, γιατί παρακολουθώντας, και από επαγγελματικό καθήκον, όλες αυτές τις δραστηριότητες του πρώην πρωθυπουργού, μας έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι, εκτός από αυτά που πρέπει να γίνουν στην ΕΕ για την κρίση αλλά και για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο, σχεδόν παντού, μιλά για την Ελλάδα και τους Έλληνες και μάλιστα, με πάθος.
Αν υπάρχουν 2-3 πράγματα που επαναλαμβάνει σε κάθε ομιλία του, αυτά είναι τα επιτεύγματα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες θυσίες που έχουμε κάνει όλοι εμείς οι Έλληνες, το πόσο αξίζουμε τον σεβασμό και την στήριξη των εταίρων μας αλλά και της διεθνούς κοινότητας.
Υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχιστούν οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε η κυβέρνησή του.
Δεν χάνει ευκαιρία να αναδείξει τις μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η χώρα και το απαράμιλλο φυσικό της περιβάλλον, όνειρο για κάθε επισκέπτη.
Αλλά δεν μένει σε αυτά.
Συχνές είναι οι αναφορές του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αχαΐα, το Καλέντζι και τα Καλάβρυτα, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα και την ομορφιά τους, παντού - είτε στο Oregon της Αμερικής μπροστά σε 2000 κόσμο πριν δύο εβδομάδες είτε στην Κοπεγχάγη, μπροστά σε 1500 στελέχη επιχειρήσεων από όλες τις σκανδιναβικές χώρες».

Αυτά από το i-reporter. Τα παραθέτουμε χωρίς σχόλια.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/192387

1 σχόλιο:

  1. και μια που δεν κανετε σχολια, ας κανω εγω σαν απλος πολιτης : ΠΑΝΤΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, ΘΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΑΧΑΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.