Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Μ. Κοππα : Παραβίαση από την Τουρκία του ελληνικού εναέριου χώρου, 17.04.2013

"Η Τουρκία δεν έχει πια δικαιολογίες. Δεν μπορεί να θέλει να είναι μεγάλη περιφερειακή δύναμη και παράλληλα να παραβιάζει, όπως χθες, με μαχητικά αεροσκάφη τον ελληνικό εναέριο χώρο για άλλη μια φορά", τόνισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, με αφορμή τη συζήτηση για την έκθεση προόδου της Τουρκίας.
 
Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:
"Για μια ακόμη φορά συζητάμε την έκθεση Προόδου για την Τουρκία. Για μια ακόμη φορά τονίζουμε το σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στην ασφάλεια και την ευημερία της ΕΕ. Τονίζουμε το τεράστιο δυναμικό οικονομικής ανάπτυξης καθώς επίσης και τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να έχει στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ένωσης. Αυτή η χώρα φιλοδοξεί να παίξει κεντρικό διαμεσολαβητικό ρόλο στις συγκρούσεις στη νότια γειτονιά της. 
Μια χώρα λοιπόν που θέλει να είναι μεγάλη περιφερειακή δύναμη χτες παραβίασε για μια ακόμη φορά με 4 μαχητικά αεροπλάνα τύπου F4 και F16 τον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ των νήσων Σάμου και Χίου, όπου και παρέμειναν για 15 λεπτά.
Αυτή είναι μια καθημερινή πρακτική της Τουρκίας και η καθημερινότητα των κατοίκων των ελληνικών νησιών.
Η ίδια η χώρα δε δείχνει να μπορεί ακόμη να παρέχει στους πολίτες της την προστασία της ελευθερίας έκφρασης, αλλά και τη προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το φετινό ψήφισμά του ζητά για άλλη μια φορά από την Τουρκία τα αυτονόητα.
Δηλαδή, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, προστασία των μειονοτήτων και βελτίωση των διμερών σχέσεων με τους γείτονές της. 
Η Τουρκία δεν έχει πια δικαιολογίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.