Τρίτη 16 Απριλίου 2013

αιμα αθώων στο Μαραθώνιο της Βοστώνης....

Το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα σε μια διαδρομή μαραθωνίου στην πόλη σύμβολο των ΗΠΑ, την Βοστώνη, σηματοδοτεί ένα νέο γύρο τρομοφοβίας στη Δύση.

Αν και ήδη εκφράστηκαν δύο θεωρίες από Αμερικανούς αξιωματούχους στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν το διπλό χτύπημα, όπως δημοσίευσε το Reuters και για το ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, η κατάσταση είναι ακόμη αρκετά συγκεχυμένη για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τη μία θεωρία, η οποία βασίζεται εν μέρει στη χρονική συγκυρία των βομβιστικών επιθέσεων (την ημέρα που κατατίθενται οι φορολογικές δηλώσεις και επίσης την ημέρα του Μαραθωνίου της Βοστώνης, που διεξάγεται παραδοσιακά την Ημέρα των Πατριωτών) πίσω από τις επιθέσεις μπορεί να βρίσκονται εγχώριοι δεξιοί εξτρεμιστές όπως ακτιβιστές κατά της κυβέρνησης και της φορολογίας.
Η δεύτερη θεωρία αναζητά τους ενόχους σε μαχητικούς ισλαμιστές με την αιτιολογία ότι υπάρχουν ομοιότητες στην επίθεση στο Μαραθώνιο με τα μοντέλα των επιθέσεων που προτείνονται από το ηλεκτρονικό περιοδικό Inspire, όργανο της Αλ Κάιντα, το οποίο δημοσιεύει παραινέσεις προς επίδοξους μαχητές της Τζιχάντ να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με οποιαδήποτε μέσα έχουν στη διάθεσή τους και με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Το αποτέλεσμα της αιματηρής αυτής επίθεσης δυστυχώς, μεταφέρει άλλη μια φορά μετά το χτύπημα των δίδυμων πύργων, την ανασφάλεια στην καρδιά των ΗΠΑ. Η καθημερινότητα της φρικαλεότητας του πολέμου είναι "πλεονέκτημα" άλλων λαών, Παλαιστίνιων, Συρίων, αλλά όχι των μέσων Αμερικανών. Στη σημερινή μεταψυχροπολεμική εποχή ο "εχθρός" είναι πλέον "αόρατος", δεν εχει ιδεολογική βάση αντιπαράθεσης, η κοινωνία, η κάθε κοινωνία, είναι εκτεθειμένη σε κάθε ομάδα ή και μονάδα που ποτισμένη με μίσος θέλει να εκδικηθεί...τι και ποιον... αδιἀφορο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.