Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Ανασχηματισμός προ των πυλών

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έδειξε το δρόμο από καιρό. Ο Σαμαράς κράτησε χαμηλούς τόνους θέλωντας να κλείσει πρώτα το θέμα με την τρόικα αλλά τώρα φαίνεται πως ήρθε η κατάλληλη ώρα για τον Σαμαρά, ο οποίος έχει εντοπίσει προβλήματα σε υπουργεία και υπουργούς.
Με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, ακόμα και σε υπουργεία που δεν εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις, ενώ και η εικόνα στη Βουλή, με τους υπουργούς που απουσιάζουν μονίμως από τις συζητήσεις για τις επίκαιρες ερωτήσεις, έχει εξοργίσει ακὀμα και τον Σαμαρά.
Ο Σαμαρἀς σε συνεργάτες του  έχει εκφράσει επανειλημμένα τη δυσφορία του για τους χειρισμούς θεμάτων από ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, ενώ έχει ήδη κατά καιρούς διαρρεύσει ότι έχει χτυπήσει το «καμπανάκι» σε ορισμένους υπουργούς οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις του κυβερνητικού έργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες άκουσε και από την παράπονα και από την τρόικα  για συγκεκριμένους υπουργούς στην συνάντηση που είχε στο μέγαρο Μαξίμου, αφού η τρόικα είχε δείξει την δυσφορία της αρνούμενη να συνατήσει άλλο υπουργό'εκτός από τον Στουρνάρα.
Το θέμα του ανασχηματισμού έχει ήδη συζητηθεί και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πιέζει για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αλλά να στοχεύοντας δική του "ενεργοποίηση"σε ρόλο αντιπροέδρου, κίνηση που φρενάρει η άρνηση του Κουβέλη να πάρει αντίστοιιχο ρόλο.
Πάντως, ο Βενιζέλος σε αντίθεση με τον προβληματισμό ώς και την άρνηση που εκφράζει η βάση και τα μεσαία στελέχη στη στενή σύμπραξη με την ΝΔ, είναι έτοιμος να ανακινήσει το ζήτημα της αλλαγής προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να ενσωματώσει σ' αυτό πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Κάποιες πληροφορίες ωστόσο θέλουν τον Σαμαρἀ μα προβληματίζεται για τις αλλαγές στην κυβέρνηση, φοβούμενος τον κίνδυνο να δημιουργηθούν  ενδοκυβερνητικές εντάσεις. Επίσης, ως προς την ονοματολογία που δίνει και παίρνει στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, οι απόψεις είναι αντικρουόμενες ανἀλογα με το ποιός διαχέει την είδηση. Μόνος σίγουρος πρέπει να θεωρείται ο Στουρνάρας, ενώ για τους υφυπουργούς ακούγεται ότι θα γίνει σφαγή με την προώθηση αρκετών νέων σε αυτές τις θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.