Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

από τα πάνω και από τα κάτω!.....και από τα πλάγια!

Κυριακή, 22 Απριλίου 2012
Ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο
Παρουσίαση του Κυβερνητικού Σχεδίου για την Οικονομία

"... Πρώτα το χτύπημα της γραφειοκρατίας:
Από παντού: από τα πάνω και από τα κάτω! Ενώ θα την παρακάμψουμε και από τα πλάγια!
Τι σημαίνει θα τη χτυπήσουμε «από πάνω»:

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (άμεση και μεσοπρόθεσμη). Ξεκινάμε άμεσα με 15 υπουργεία – στόχος 10 υπουργεία στην τετραετία. Έτσι θα μειώσουμε αμέσως τις «υπογραφές» και θα ελέγχουμε καλύτερα τις κυβερνητικές αρμοδιότητες. Θα ξέρουμε κάθε υπόθεση που κολλάει και γιατί κολλάει.
Αν κολλάει σε θεσμικά εμπόδια, θα νομοθετούμε αμέσως για να τα παρακάμψουμε. Αν κολλάει σε προσωπικά εμπόδια – θα απομακρύνουμε αυτούς που δημιουργούν προσκόμματα.
Αλλά η Ελλάδα θα ανοίξει βηματισμό. Δεν θα σέρνεται πια… "
 
Τετάρτη 17 Απριλίου

Με απόφαση του πρωθυπουργού η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης συστήνονται θέσεις αναπληρωτών υπουργών και μια θέση υφυπουργού.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει ότι: «1. Συνιστάται από μία θέση αναπληρωτή υπουργού σε όσα υπουργεία δεν προβλέπεται αντίστοιχη θέση ήτοι: α) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, β) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γ) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δ) Τουρισμού, ε) Ναυτιλίας και Αιγαίου και στ) Μακεδονίας και Θράκης. 2. Συνίσταται μία θέση υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού».

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.