Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Βολές από την εσωκομματική αντιπολίτευση προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ


Χτες δημοσιεύθηκε ρεπορταζ στο NEW -DEAL αύμφωνα με το οποίο ανακατεύεται και πάλι η τράπουλα στο ΠΑΣΟΚ , καθώς λίγες μόνο βδομάδες μετά το Συνέδριο , εντείνεται η αμφισβήτηση των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας .
Κατά το ρεπορτάζ το απόγευμα της Τετάρτης έγινε συνάντηση αντιπροσωπειών δύο βασικών «ρευμάτων» που λειτουργούν εντός του ΠΑΣΟΚ, των Ελλήνων Σοσιαλιστών του Παντελή Οικονόμου και της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου .
Όλοι  εξέφρασαν ανησυχία όχι μόνο για την πορεία του ΠΑΣΟΚ , αλλά για τα «αδιέξοδα» συνολικά της Κυβερνητικής πολιτικής και την έλλειψη προοπτικής για την χώρα .
Οι Παναγιωτακόπουλος και Οικονόμου καθώς και τα στελέχη των αντιπροσωπειών των δύο τάσεων , συζήτησαν αναλυτικά τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και διαπίστωσαν ότι είναι αδιέξοδη και η πολιτική της Κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ . Ανέπτυξαν επίσης έντονο προβληματισμό για την διαρκή κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις και σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα (οργανωτικό , πολιτικό κ.α) και να κινητοποιήσουν και άλλες δυνάμεις εντός του ΠΑΣΟΚ , ώστε να υπάρξει το συντομότερον δυνατόν αλλαγή πολιτικής και αλλαγή πλεύσης στο ΠΑΣΟΚ . Τις επόμενες δε μέρες αναμένονται νέες κοινές πρωτοβουλίες των Παναγιωτακόπουλου και Οικονόμου.
Σήμερα μια νέα κριτική στις κινήσεις της κυβέρνησης, αλλά και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξαπολύθηκε από το εσωτερικό του κόμματος. Συγκεκριμένα, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του κόμματος, με ανακοίνωσή της διαπιστώνει προσπάθεια δημιουργίας επίπλαστου κλίματος τεχνητής αισιοδοξίας από την πλευρά της κυβέρνησης και αναφέρει ότι υπάρχει «νέα υποχώρηση των κυβερνώντων στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο» και υποταγή στις απαιτήσεις της τρόικας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απομάκρυνση των επίορκων θα συνοδευτεί από την απομάκρυνση χιλιάδων εργαζομένων «με μοναδική αξιολόγηση αυτή των προσωπικών τους φακέλων».
Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» τονίζει ακόμα ότι η συμφωνία της κυβέρνησης για απομάκρυνση 14.000 υπαλλήλων αποτελεί σαφή παραβίαση (σημείο 9) της προγραμματικής συμφωνίας των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων, που προβλέπει να μην απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, εκτός από τους επίορκους.
Επίσης, επικρίνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι «οι λογικές που αναπτύσσονται από μερίδα στελεχών της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των απολύσεων και που δυστυχώς ταυτίζονται απόλυτα με αυτές της Ν.Δ., προκαλούν θλίψη και οργή σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη αυτού του τόπου».
Τέλος, σχετικά με την αναλογία 1:1, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» θεωρεί ότι η ίδια η αντίληψη της πρόσληψης μέσω της απόλυσης άλλου, είναι αντίληψη διχαστική, επικίνδυνη και σε κάθε περίπτωση βαθιά συντηρητική και ζητά να μην χρεωθεί  η παράταξη με νέες πλατείες Κλαυθμώνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.