Σάββατο 13 Απριλίου 2013

H ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ: ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΤΑ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

του  Σταύρου Στραβόλαιμου 
Είναι πλέον σαφές και ξεκάθαρο ότι παρά στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως κοινωνικός σχηματισμός,  η προσπάθεια παραπληροφόρησης,  μέσα από συνεχή, σχεδιασμένη και συστηματική διαστρέβλωση και παραποίηση δεδομένων, συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει.
   Τα συμφέροντα που αντιδρούν λυσσωδώς σε κάθε προσπάθεια αλλαγής και μεταρρυθμίσεων, επιδιώκοντας την ακινησία του συστήματος που αναπαράγει τις δομές εκείνες που μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής, έχουν πιάσει δουλειά. Τα παπαγαλάκια  τους ως  καλοπληρωμένα φερέφωνα στα ΜΜΕ, τηλεοπτικά και έντυπα, έχουν αναλάβει εργολαβικά το έργο της χειραγώγησης του λαού, σερβίροντας του ανοησίες, ψευδολογίες, και ολοσχερώς  διαστρεβλωμένη πολιτική και οικονομική πραγματικότητα.
     Καθημερινά οι πολίτες βομβαρδίζονται από διάφορους πολυξεράτους «ειδικούς», καθηγητάδες, ντόκτορες και ξενοσπουδαγμένους ξερόλες  της συμφοράς, καθώς και παντογνώστες τηλεαστέρες δημοσιογράφους,  που ξεστομίζουν ανεύθυνα και ξεδιάντροπα ότι κουταμάρα και γελοιότητα έχουν στο μυαλό τους. Ασχέτως αν συνεχώς διαψεύδονται οικτρά. Η  Γκεμπελική μέθοδος έχει σημασία, όλα τα άλλα, είναι απλές λεπτομέρειες.
    Εξ αιτίας της ύφεσης, των περικοπών, της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας  και γενικώς των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, υπάρχει ένα διάχυτο κλίμα στην κοινωνία που ευνοεί τον αντιμνημονιακό λόγο, σε συνδυασμό με έναν χυδαίο και  άκρατο λαϊκισμό.
   Τίποτα δεν είναι όμως τυχαίο. Τα πάντα είναι απολύτως σχεδιασμένα για να αλλοιώνουν την αλήθεια και να δημιουργείται σύγχυση και αποπροσανατολισμός . Οι πολίτες από την άλλη μεριά, για πολλούς και ποικίλους λόγους δεν έχουν στη διάθεση τους τα εργαλεία εκείνα που θα τους επέτρεπαν  να κάνουν σωστές  αναλύσεις και συσχετισμούς δεδομένων και έτσι αναγκάζονται να καταπίνουν αμάσητες τις αερολογίες που σερβίρονται, με το πρόσχημα μάλιστα,  της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης.
   Τα ΜΜΕ έχουν πλέον μετατραπεί σε Μέσα Μη Ενημέρωσης και στοχεύουν σε  ένα και μοναδικό πράγμα. Πως θα παραμένει η κρατικοδίαιτη  ρεμούλα και αρπαχτή  στον αφρό της οικονομικής ζωής, προκειμένου να θησαυρίζουν τα τρωκτικά που παριστάνουν την άρχουσα τάξη.
    Αυτή την θλιβερή ακαταστασία βάλθηκε να συντρίψει  προς όφελος του λαού ο Γιώργος Παπανδρέου και πέσανε σαν λυσσασμένοι να τον κατασπαράξουν. Εφημεριδάδες, εθνικοί εργολάβοι, εφοπλιστές, βιομήχανοι, προμηθευτές υγείας  και τραπεζίτες είδαν με έκπληξη ότι ετούτος ο παράξενος τύπος,  ο Γιώργος Παπανδρέου, εννοούσε όσα έλεγε και με τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης του άρχισε να ξηλώνει την κουβέρτα της διαπλοκής.
    Αγκαλιαστήκανε λοιπόν σφιχτά και παρά φύση, σε μια ανίερη συμμαχία κραυγαλέας διαπλοκής για να πετάξουν έξω αυτόν τον τρελό,  που ανακατεύτηκε στα νιτερέσα τους, χωρίς την άδεια τους.
    Κάτι με την φράση, «λεφτά υπάρχουν»,  που απομόνωσαν ή απέκοψαν δολίως και σκοπίμως  από ένα ολόκληρο  συλλογισμό, κάτι με τη διοχέτευση του υποκοριστικού Γιωργάκης για να μειωθεί στα μάτια του λαού, κάτι με το Τσολάκογλου, προδότης, πράκτορας, πουλημένος στο ΔΝΤ  πολλές άλλες ασχήμιες για τον ίδιο και όλα τα μέλη της οικογένειας του, κάτι με τα γιαούρτια, τις ύβρεις και τις απειλές,  έδωσαν από εδώ, το πήγαν από κει, στο τέλος τα κατάφεραν να τον απομακρύνουν. Η πρόταση βεβαίως για δημοψήφισμα ήταν απλώς η αφορμή και όχι η αιτία για την αποκαθήλωση του.
   Το κλίμα σήψης και παρακμής που δημιουργήθηκε στη χώρα, η αμφισβήτηση των θεσμών και του πολιτικού συστήματος συνολικά, δημιούργησε τις προϋποθέσεις να διαρραγεί πλήρως η κοινωνική συνοχή, να υπάρχει μόνο θυμός και αγανάκτηση, τόση, ώστε να στηριχτούν δυνάμεις φασιστικές, όπως η Χρυσή Αυγή και το ακροδεξιό μόρφωμα του Καμμένου, αλλά και ο Πύργος της αριστερής ιδεολογικής Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ,   χωρίς όμως να προτείνουν  άλλη σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξόδου από την  κρίση. Η παραπληροφόρηση και η έρπουσα φημολογία, ο ανεύθυνος μικροπολιτικός λόγος, οι επαναστατικές κορώνες για τους ξένους τοκογλύφους και τους ντόπιους προσκυνημένους προδότες που χρειάζονται  κρεμάλες,  μπήκαν ορμητικά στη ζωή του τόπου.
    Έλα όμως που «την πατήσανε», κατά το κοινώς λεγόμενο. Διότι ο Γιώργος Παπανδρέου πιστός στους ορισμούς της οικογενειακής του παράδοσης και της συνείδησης του, δεν κιότεψε, δεν κούρνιαξε στην ιδιοτέλεια του, δεν κατέθεσε τα όπλα, συνεχίζει τον αγώνα ενημέρωσης στα διεθνή φόρα για  τα δίκαια της ελληνικής πατρίδας.
   Παραμένει ενεργός και αεικίνητος, παλεύοντας   από άλλα μετερίζια. Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αποδεκτός μετ΄ επαίνων από τη διεθνή κοινότητα, ο άνθρωπος που δρέπει δάφνες αναγνώρισης στην παγκόσμια διανόηση, ως ένας από  100 Μεγαλύτερους  Στοχαστές Παγκοσμίως, σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy και επισκέπτης καθηγητής στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, είναι πανταχού παρών και στα εδώ βουλευτικά του καθήκοντα και σε όλη την οικουμένη.
   Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα θα τον βρίσκουν  διαρκώς μπροστά τους. Να ανησυχούν και να φοβούνται, δεν ξέμπλεξε  ακόμα μαζί τους.  
 
                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.