Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ο Παπανδρεου διαφημίζει Ελλάδα και Αχαΐα παντού


Για μια ακόμη φορά γράφηκαν διάφορα σχόλια με αφορμή τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Όλο αυτό το διάστημα πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για τα ταξίδια, τις συναντήσεις, τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του πρώην πρωθυπουργού στο εξωτερικό. Από επαινετικά σχόλια για ένα Έλληνα που προσκαλείται από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια του κόσμου, μέχρι λογικές αντιρρήσεις αλλά και απίστευτες κακοήθειες, ακόμη και χυδαιότητες.



Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν πολλοί, και κυρίως οι επικριτές του, είναι τι ακριβώς λέει ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου κι αν μιλάει. Παρακολουθώντας και από επαγγελματικό καθήκον, όλες αυτές τις δραστηριότητες του πρώην πρωθυπουργού, αυτό που έχει κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι, εκτός από αυτά που πρέπει να γίνουν στην ΕΕ για την κρίση αλλά και για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο, σχεδόν παντού, μιλά για την Ελλάδα και τους Έλληνες και μάλιστα, με πάθος.
Αν υπάρχουν 2-3 πράγματα που επαναλαμβάνει σε κάθε ομιλία του, αυτά είναι τα επιτεύγματα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες θυσίες που έχουν κάνει όλοι οι Έλληνες, το πόσο αξίζουν τον σεβασμό και την στήριξη των εταίρων αλλά και της διεθνούς κοινότητας.
Υπογραμμίζει, επίσης, την ανάγκη να συνεχιστούν οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε η κυβέρνησή του.
Δεν χάνει ευκαιρία να αναδείξει τις μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η χώρα και το απαράμιλλο φυσικό της περιβάλλον, όνειρο για κάθε επισκέπτη. Αλλά δεν μένει σε αυτά.
Συχνές είναι οι αναφορές του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αχαΐα, το Καλέντζι και τα Καλάβρυτα, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα και την ομορφιά τους, παντού - είτε στο Oregon της Αμερικής μπροστά σε 2000 κόσμο πριν δύο εβδομάδες είτε στην Κοπεγχάγη, μπροστά σε 1500 στελέχη επιχειρήσεων από όλες τις σκανδιναβικές χώρες.

Πηγη www.i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.