Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Οι "Χρυσηίδες" του κομματικού μυθιστορήματος.


του Νίκου Μανδρόχαλου


Τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα αμέσως μετά την ανάδειξη της ΚΠΕ, παρατηρείται ένα μοναδικό φαινόμενο, που ίσως να είναι σημείο των καιρών, ίσως από πίσω του να κρύβει πολιτική κενότητα αλλά ίσως και να έχει σαν σκοπό την δημιουργία των νέων Χρυσηίδων του κομματικού σωλήνα (και δεν αναφέρομαι στο μυθικό πρόσωπο της Ιλιάδας αλλά στην εθνική μας συγγραφέα μυθιστορημάτων τύπου Άρλεκιν). Άλλωστε κι ο πολιτικός ογκόλιθος που ακούει στο όνομα Ε.Καϊλή από αλλού ξεκίνησε και σήμερα είναι η παραλίγο εκπρόσωπος / δημοσιοσχετίστας του ΠΑΟΚ.


Φυσικά η επιβλητική “κομματική πεζογραφία“ βοηθάει αναμφισβήτητα ώστε οι πολιτικές επιλογές να έχουν καλύτερο “περιτύλιγμα“, παρόλα αυτά η πολιτική τοποθέτηση χάνεται στο απύθμενο βάθος της δραματικής σύγκρισης των λογοτεχνικών ηρώων με τον “φαουστικό“ ΣΥΡΙΖΑ και την “καζαντζακική“ αριστερά.

Οι “πανελλήνιες“ όμως τελείωσαν κι εμείς όχι μόνο αποτύχαμε αλλά και στις επαναληπτικές πηγαίνουμε λιγότερο προετοιμασμένοι. Όχι μόνο γιατί η πολιτική σύγκλιση με την δεξιά είναι διιστορικά απαράμιλλη, άλλα πολύ περισσότερο γιατί το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι όπως οι ανεμόμυλοι του Δον Κιχώτη κι επομένως δεν αντιμετωπίζονται ρεμβάζοντας πάνω στον Ροσινάντε, αλλά πεζοπορώντας μαζί με συντρόφους στους δρόμους διεκδικώντας κι ... επιχειρηματολογώντας ΠΟΛΙΤΙΚΑ σε κάθε νέα ασυναρτησία του απολιτικού οπορτουνιστικού συνονθυλεύματος!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.