Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Τα παραμάγαζα του ΠΑΣΟΚ...

Το πολυδιαφημισμένο ΡΙΚΣΣΥ του πρώην μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ και παρολίγον διεκδικητής της ηγεσίας του Κινήματος, ο Ανδρ. Λοβέρδος προχωρά  τη Δευτέρα στην αναγγελία ίδρυσης του  νέου πολιτικού φορέα κατά την Πρώτη Πολιτική του Συνδιάσκεψη, με περίπου 2.000 μέλη.
Στη συνδιάσκεψη θα παρουσιαστούν οι βασικές προτάσεις για την οικονομία, το κοινωνικό κράτος, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, την εξωτερική πολιτική, τη συνταγματική αναθεώρηση, θα γίνει στο γήπεδο του Σπόρτινγκ και θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής Χρ. Αηδόνης και ο  Δ. Τσιρώνης, πρ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Το όνομα του κόμματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Ωστόσο, γίνεται σαφές ότι ο Λοβέρδος επιθυμεί να επιταχύνει τις διαδικασίες ίδρυσής του με βασική στόχευση τις ευρωεκλογές 2014.

Παρόμοια στόχευση όμως φαίνεται ότι έχει και η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία μετά αρκετό καιρό αποστασιοποίησης εμφανίζεται να συμμετέχει στην ίδρυση του think tank «Δίκτυο».
Το think tank σαφώς δεν έχει χαρακτήρα κόμματος, αλλά έχει ως βασικό σκοπό την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας, έναν χώρο στον οποίο δραστηριοποιήθηκε  η Διαμαντοπούλου λειτουργεί όμως και ως ένα όχημα επαναφοράς της στον δημόσιο διάλογο. Στo think tank συμμετέχουν, επίσης, οι πρώην επίτροποι Μάργκοτ Βάλστρομ, Μεγκλένα Κούνεβα, οι ευρωβουλευτές Αννυ Ποδηματά και Σπ. Δανέλλης, πανεπιστημιακοί όπως οι Γ. Παγουλάτος, Αχ. Γραβάνης και η συγγραφέας Βικτώρια Χίσλοπ.

Ο Ραγκούσης επίσης, πήρε "διαπίστευση" από τις ΗΠΑ, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό, αλλά δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του.

Αφήσαμε τελευταίο, αλλά χωρίς να σημαίνει ότι δεν δραστηριοποιείται το ίδιο ενεργά, τον Ηλ. Μόσιαλο, ο οποίος με το δικό του δίκτυο επιθυμεί να δει τον εαυτό του να πλασάρεται σε καλή θέση σε ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές. Πέρα λοιπόν από την καθιερωμένη συννενόηση με τον Λοβέρδο, σοβαρή πηγή της ΔΗΜΑΡ αποκάλυψε ότι υπήρξε μια προσέγγιση και έγινε μια διαπραγμάτευση προκειμένου να εξασφαλίσει την υπόσχεση για μια καλή θέση, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος που ήταν και ιδιαίτερα πετυχημένος (!), φέρνοντας στην ΔΗΜΑΡ ως προίκα "παπανδρεϊκούς" .
Τώρα αν αναρωτιέστε τι δουλειά έχει ο Μόσιαλος με τους παπανδρεικούς....όση και η αλεπού στο παζάρι...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.