Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 
του Σταύρου Στραβόλαιμου

     Ζούμε έναν τραγέλαφο, ένα πραγματικό τρελλάδικο στην επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.
Αυτά που συμβαίνουν εκεί είναι πρωτόγνωρα πράγματα για τo επίπεδο που είχε κατακτήσει ο κοινοβουλευτισμός στη χώρα μας από την μεταπολίτευση και ύστερα.
Μαγκιές, υπονοούμενα, ύβρεις, απειλές, προπηλακισμοί, ατάκες, εξυπνακισμοί, ανέκδοτα, παροιμίες, φων
ές και αντάρες, γυαλιά καρφιά, είναι τα χαρακτηριστικά των συνεδριάσεων. Απίστευτες καταστάσεις που δείχνουν την ποιότητα εκείνων που συμμετέχουν, ευτυχώς όχι όλων. Στην κορυφή της γελοίας αυτής κοκορομαχίες βρίσκονται ο Κασιδιάρης, η Κωνσταντοπούλου και βεβαίως ο Άδωνις. Έχουν μετατρέψει με την εν γένει συμπεριφορά τους την επιτροπή σε κακόφημο καφενείο, που λέει ο καθένας ότι θέλει, κάνει ότι γουστάρει και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν.
Σε αυτή την εκφυλισμένη κοινοβουλευτική διαδικασία που ονομάζεται προανακριτική και στην οποία υποτίθεται ότι αναζητείται η αλήθεια, καλείται να εμφανιστεί για να καταθέσει και ο Γ. Παπανδρέου. 
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ που τα έδωσε όλα και υπέμεινε τα πάντα για να κρατήσει τη χώρα όρθια. Εκείνος που έτρεχε από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα να βρει λύση στα αδιέξοδα που είχε οδηγηθεί ο τόπος από την ανερμάτιστη, κοντόφθαλμη και τυχοδιωκτική πολιτική της πενταετίας Καραμανλή.
Ο άνθρωπος που παραλαμβάνοντας τα ηνία της διακυβέρνησης και αντιλαμβανόμενος σε βάθος το τεράστιο πρόβλημα που υπήρχε και τον κίνδυνο άμεσης, άτακτης χρεοκοπίας, έβγαλε έρπη και άσπρισαν τα μαλλιά του με σε τρεις μήνες. Αυτός που δεν κώλωσε, δεν λιποτάκτησε, δεν λύγισε ούτε για μια στιγμή.
Δεν γνωρίζω τις προθέσεις του ΓΑΠ, αλλά θεωρώ μέγα λάθος την παρουσία του εκεί, στα κατσάβραχα της ασχήμιας, της χυδαιότητας, της αμορφωσιάς και του τραμπουκισμού. Ο αχθοφόρος μιας τεράστιας δημοκρατικής και αγωνιστικής παράδοσης, δεν είναι δυνατόν να την καταθέσει ενώπιον χυδαίων συμπεριφορών που σφύζουν από μίσος, εμπάθεια, περιφρόνηση και κακότητα στο πρόσωπο του και την ιστορία του.
Ο Γιώργος δεν ανήκει πλέον στον εαυτό του, ανήκει στο λαό που τον πίστεψε, τον αγαπάει, τον σέβεται και τον τιμά. Δεν πρέπει να τους κάνει τη χάρη, προς χάριν όλων των ανώνυμων αγωνιστών της δημοκρατικής παράταξης που είναι μαζί του, τον παρακολουθούν και περιμένουν.
Τα κατακάθια που εμφανίζονται σήμερα να κάνουν τις τιμητές και τους θεματοφύλακες της εντιμότητας στην επιτροπή, δεν είναι σε θέση ούτε τα παπούτσια που φοράει να του δέσουν. Είναι ανίκανοι, αστείοι και κατάπτυστοι. Δεν μπορεί λοιπόν να τους παραδοθεί ως πρόβατο επί σφαγή, για να παίξουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια και να βγάλουν τα προσωπικά απωθημένα τους. Ούτε η Κωνσταντοπούλου με το θράσος της, ούτε ο Κασιδιάρης με τη χυδαιότητα και τον τραμπουκισμό του, ούτε ο οποιοσδήποτε άλλος πικραμένος βουλευτής που θέλει να έχει την χαρά να τον ταπεινώσει.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.