Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Παπανδρέου: Η Ελλάδα χρειάζεται σωστή διακυβέρνηση και συνέχιση μεταρρυθμίσεων

Σε κορυφαία πολιτική εκπομπή του αμερικανικού δικτύου MSNBC μίλησε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
- Τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων. Βέβαια τα «συμπτώματα» θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, αλλά καταφέραμε τελικά να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας βοήθησαν, αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να έλθει από την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αλλά από βαθειές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή. Αυτό τους λέγαμε, χρειάζεται χρόνος και ηρεμία για βαθειές αλλαγές. Αυτές ξεκινήσαμε.
-  Όπως στις ΗΠΑ ο Ομπάμα κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους αμερικάνους συντηρητικούς, έτσι και η δική μου κυβέρνηση κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Έλληνες συντηρητικούς.
- Το πρόβλημα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με αυτά που λένε οι αμερικάνοι συντηρητικοί, δεν ήταν π.χ. το τεράστιο κοινωνικό κράτος. Ήταν το που πήγαιναν τα λεφτά του κοινωνικού κράτους, ήταν η σπατάλη και ένας πελατειακός καπιταλισμός. Αυτό που χρειαζόταν και χρειάζεται η Ελλάδα είναι καλή, σωστή διακυβέρνηση. Αυτό ξεκίνησε η κυβέρνησή μου, π.χ. μειώνοντας 30% τις δαπάνες για φάρμακα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
 Η φοροδιαφυγή μέσω φορολογικών παραδείσων και off shore εταιριών κλέβει χρήματα και πόρους από τον ελληνικό λαό, από τον αμερικανικό λαό, από όλους τους λαούς και πρέπει να ελεγχθεί.
Δείτε εδώ τα βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.