Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τηλεοπτικό «στήσιμο» σε βάρος της δημοκρατικής νομιμότητας

Σκληρή η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την εκπομπή του Τράγκα.

"Χθες ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έκανε την επιλογή να μεταδώσει εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της, με εμψυχωτή τον Γ. Τράγκα.

Δεν επρόκειτο για εκπομπή πολιτικού διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς, ούτε για συνέντευξη με δημοσιογραφική αντίκρουση, αλλά για τηλεοπτικό «στήσιμο» σε βάρος της δημοκρατικής νομιμότητας, για πράξη ουσιαστικού εγκωμιασμού της ναζιστικής βίας.

Δεν περιμέναμε ότι η συνεχής διολίσθηση στον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και τη μονομέρεια πολλών εκπομπών του ΣΚΑΪ θα έφτανε στο σημείο αυτό.
Δημοκρατική ευθύνη δεν έχουν μόνο οι πολιτειακοί θεσμοί και τα όργανα του κράτους, αλλά και η κοινωνία των πολιτών, πρωτίστως δε τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν στο πλαίσιο του άρθρου 15 του Συντάγματος".

Είναι καιρός όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συνεργαστούν, αλλά και οι πολίτες να απαιτήσουν την διακοπή τέτοιου είδους "ενημερωτικών εκπομπών".
Θα προτείναμε ακόμα και συλλογή υπογραφών για να πιεστεί ο σταθμός να διακόψει την συνεργασία με τον εν λόγω "δημοσιογράφο"....Μόνο με δραστικές λύσεις θα σταματήσουμε και θα εξαλείψουμε τέτοια φαινόμενα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.