Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Καραμανλής: «Ούτε με σφαίρες» επανέρχομαι σε ρόλο ηγέτη της ΝΔ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «6 ημέρες» είναι ξεκάθαρη η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μην επανέλθει -«ούτε με σφαίρες» όπως λέει- σε ρόλο ηγέτη της παράταξής του ή σε οποιονδήποτε άλλον «ηγετικό» ρόλο, καθώς εκτιμά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για παραγωγική πολιτική δουλειά, ούτε και άνεση για μεγάλες στρατηγικές κινήσεις» που ο ίδιος θεωρεί απαραίτητες.

 
Ο Καραμανλής λοιπόν, εκτιμά ότι έχει χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος για γρήγορες κινήσεις και πρωτοβουλίες στην τριετία και τώρα φοβάται κοινωνικές εκρήξεις, αλλά και το πολιτικό χάος στο οποίο θα οδηγούσε μια επιδείνωση της κρίσης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «6 ημέρες» στις συζητήσεις του με τους στενούς συνεργάτες και φίλους του, παραδέχεται, επίσης, ότι οι αντοχές της τρικομματικής μειώνονται διαρκώς και υποστηρίζει ότι λιγοστεύει ο χρόνος για αλλαγή κλίματος.
 
Σχετικά με το αν θα γίνουν εκλογές απαντά ότι " Ουδείς απολύτως τις επιθυμεί".
Οπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του και με τους οποίους συνομιλεί,
όταν ερωτάται για τα σενάρια περί της απόπειρας δολοφονίας του, απαντά «μάλλον όχι, φαίνεται πολύ τραβηγμένο».
Οσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, υποστηρίζουν ότι δεν τον ξεχνά γιατί τον Μάρτιο του 2009 τον ενημέρωσε πλήρως για την κατάσταση της οικονομίας κι εκείνος απάντησε με τη λογική «λεφτά υπάρχουν» και επειδή μετεκλογικά σκέφτηκε να τον μπλέξει σε «εξεταστικές».
 
Από το δημοσίευμα συνάγεται ότι ο Καραμαλής πιέζεται μεν από τους "καραμανλικούς" να επανέλθει, αλλά αντιστέκεται σθεναρά, προφανώς γιατί πότέ δεν τον ενδιέφερε πραγματικά το άθλημα αλλά και γιατί είναι ακόμη κουρασμένος από την προηγούμενη θητεία του. Όσο για τις εκτιμήσεις του, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τόσο τις μεταρρυθμίσεις όσο και την παραγωγική δουλειά που έκανε, όπως επίσης, και τους πολύ δυνατούς ρυθμούς της δουλειάς του. Όσο για τη στάση του απέναντι στο Γιώργο Παπανδρέου αρέσκεται να αναμασα την καραμέλα παραποίησης του "λεφτά υπάρχουν" και αποκαλύπτει την πολιτική του αδυναμία δείχνοντας εμπάθεια, υποστηρίζοντας ότι τάχα ο Παπανδρέου σκέφτηκε να τον ενεπλέξει με εξεταστικές... 
Ουσιαστικά αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι η απάντηση του λαού :΄"ούτε με σφαίρες σε θέλουμε πίσω"!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.