Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΠΟΝΗΣ: Αντί να κυνηγάει αυτούς που εκτόξευσαν το έλλειμμα, ζητάει δίωξη εκείνων που το μέτρησαν!


Η χώρα βυθίζεται στην παράνοια των χρυσαυγιτοκαμμένων…

Χθες ο καμένος Καμμένος δήλωσε τα εξής: «Η ομολογία Λοβέρδου ότι υπήρχε σχέδιο εντάξεως της χώρας από τον κ. Παπανδρέου στον μηχανισμό στήριξης δείχνει ότι απαιτεί τώρα ο ελληνικός λαός να προχωρήσουμε στη μία και μόνη εξεταστική που είχε προαναγγείλει ο κ. Σαμαράς».

Και σήμερα, μαθαίνουμε ότι οι Πεπόνης – Μουζακίτης ζητούν να απαγγελθεί κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών της Αρχής με το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, που διενήργησαν για καταγγελλόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Προσοχή: η δίωξη δεν αφορά καν την ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης που έγινε τον Μάιο του 2010 με το έλλειμμα του 2009 τότε μετρημένο στο 13,5%, αλλά αφορά την τελική αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 πάνω από το 15% που έγινε το Νοέμβριο του 2010.

Παρόλα αυτά η είδηση θα παίξει σίγουρα σε διάφορα μέσα ενημέρωσης με τίτλους όπως: «Διώξεις ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς για το “φούσκωμα” του ελλείμματος που μας οδήγησε στο Μνημόνιο».

Η χώρα βυθίζεται στην παράνοια των χρυσαυγιτοκαμμένων.

Στόχος: ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του.

Έχουμε ξαναγράψει ότι δύο είναι τα βασικά δηλητήρια συνωμοσίας που χύνουν όλοι οι εγκεφαλοKαμμένοι στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία τρία χρόνια.

Ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αρνήθηκε δισεκατομμύρια που της έδιναν τζάμπα διάφοροι νεφελίμ γιατί είχε προαποφασίσει να βάλει την Ελλάδα σώνει και καλά στο Μνημόνιο.

Και ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου “φούσκωσε” επίτηδες το έλλειμμα του 2009 γιατί είχε προαποφασίσει να βάλει την Ελλάδα σώνει και καλά στο Μνημόνιο.

Η πρώτη θεωρία συνωμοσίας ξεφτιλίστηκε, μαζί με αυτούς που την διακινούσαν, από τις εξελίξεις στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και πρόσφατα στην Κύπρο. Όλοι πλέον κατάλαβαν ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Και ότι κανένας δεν χαρίζει χρήματα.

 Η δεύτερη θεωρία συνωμοσίας ξεφτιλίστηκε, μαζί με αυτούς που την διακινούσαν, από τα στοιχεία, τα νούμερα, τα γεγονότα. Το έλλειμμα του 2009 έχει μετρηθεί και ξαναμετρηθεί πολλές φορές από τότε. Έγινε μία ολόκληρη Εξεταστική. Έχουν ασχοληθεί, ξανασχοληθεί, ξαναμανασχοληθεί αμέτρητα συνεργεία της Eurostat.

Ποια ήταν τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα όλων αυτών;

Πρώτον, ότι το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν η πραγματική αποτύπωση και αποκάλυψη του δημοσιονομικού χάους μετά τις εκλογές του 2009 – αλλά η απόκρυψή του μέχρι τις εκλογές.

Η αποτύπωση του δημοσιονομικού εγκλήματος της περιόδου 2007-2009 , σε ένα γραφημα είναι συγκλονιστική.

 Δεύτερον, ότι από το Νοέμβριο του 2010 η Eurostat άρχισε να αποδέχεται, χωρίς κανένα αστερίσκο και επιφύλαξη, για πρώτη φορά, τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας.

Και τρίτο, ότι  το έλλειμμα του 2009 έφτασε όντως το 15,6%.

Ακόμα και στην εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά λέει το εξής:  «Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011). Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».

Παρόλα αυτά, κάποιοι επιμένουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν…

Αντί να κυνηγάνε αυτούς που εκτόξευσαν το έλλειμμα, ζητάνε τη δίωξη εκείνων που το μέτρησαν.

 Τρέλα.

ΠΗΓΗ SMART POST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.