Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Βούτσης για κυβερνώσα Αριστερά και λίστα Λαγκαρντ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη οι πολιτικοί συσχετισμοί που θα ευνοούσαν μια αλλαγή πολιτικής με κορμό τη Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι το ίδιο ισχύει για όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.
  Σε συνέντευξη του, Νίκου Βούτση στον «Τύπο της Κυριακή» παραδέχεται ότι υπάρχει απογοήτευση σε ένα μέρος την κοινωνίας που «ήλπιζε ότι δεν θα μπορέσουν οι σημερινοί συγκυβερνώντες να περάσουν τα ακραία μέτρα αντικοινωνικής έμπνευσης».
Προσθέτει δε ότι η αδυναμία διαμόρφωσης πολιτικών συσχετισμών με κέντρο τον ΣΥΡΙΖΑ δυσχεραίνει την κατανόηση της πρότασης του κόμματος ως μια ρεαλιστική εναλλακτική διέξοδο.
Ο βουλευτής τονίζει ότι στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη νέοι πολιτικοί συσχετισμοί υπέρ της Αριστεράς κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες να κατανοείται ως ρεαλιστική η πρόταση άμεσης εναλλακτικής διεξόδου με κορμό την Αριστερά.
Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι οι εκρηκτικές αντιθέσεις που δημιουργούνται στην Ελλάδα
«θα ανατροφοδοτήσουν πολιτικές αλλαγές και μαζικά κινήματα που θα αμφισβητήσουν έμπρακτα την εφαρμογή της αντικοινωνικής πολιτικής».Αναφορικά με τα φαινόμενα βίας των τελευταίων εβδομάδων, είναι της άποψης ότι δεν πρέπει το πολιτικό σύστημα «να αναπαράγει την πόλωση και να αποδίδει τη δημιουργία παρακρατικών μηχανισμών στα κόμματα ή στην κυβέρνηση».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά για τη λίστα Λαγκάρντ, όπου σημειώνει ότι το θέμα δεν έχει κλείσει για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει να γίνει συνένοχος "
στη μόνιμη εικόνα ατιμωρησίας" και έδωσε την πληροφορία ότι θα επανέλθουν με πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.
Αυτό σημαίνει ότι το σήριαλ Βενιζέλου -ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειώσει.
Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι χτυπώντας τον Βενιζέλο, προκαλεί την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι θέλει "κάθαρση" και ταυτόχρονα αποδυναμώνει ακόμα πιο πολύ το ΠΑΣΟΚ και προκαλεί τριγμούς και στην τρικομματική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.