Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η πασαρέλα της προανακριτικής

Το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη τύπου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, από τις οποίες όλοι αντιλαμβάνονται ότι η μάχη της προανακριτικής θα είναι ταραχώδης...έως θυελλώδης.
Η αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε ενστάσεις ως προς την σύνθεση και τα μέλη της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, με τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου να μη δέχεται τη διεύρυνση των μελών της επιτροπής από 13 σε 15 μέλη.
Επίσης, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει, κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής, στις ενδεχόμενες ευθύνες του Βαγγέλη Βενιζέλου. «Ήταν υπουργός Οικονομικών, διαχειρίστηκε το θέμα της λίστας, δεν γίνεται να μην περάσει από την επιτροπή», είναι το μοτο που διαδίδεται και άρα συνάγεται το ασφαλές συμπέρασμα ότι η στοχοποίηση του Βενιζέλου θα συνεχιστεί.

«Αν νομίζουν ότι θα καθαρίσουν, πετώντας στα σκυλιά τον αδύναμο κρίκο, είναι πολύ γελασμένοι», υποστηρίζουν.
Έτσι στη συνέντευξη τύπου, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εξαπολύσει μύδρους κατά της κυβέρνησης, επαναφέροντας τις κατηγορίες για «ομερτά» και «συγκάλυψη» του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ και των ευθυνών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, ιδιαίτερα σημαντική πρέπει να θεωρηθεί η σύσταση της προανακριστικής, τα μέλη που θα την αποτελούν.
Ήδη ανακοινώθηκε ότι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ θα μετάσχουν στην προανακριτική επιτροπή οι βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής και Θοδωρής Δρίτσας.
Η ΝΔ προτείνει  τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη και τον Κωνσταντίνο Κουτσογιαννακόπουλο.
Το ΠΑΣΟΚ προτείνει τον Παναγιώτη Ρήγα, η Δημοκρατική Αριστερά τον Βασίλη Οικονόμου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον Βασίλη Καπερνάρο, η Χρυσή Αυγή  τον Ηλία Κασιδιάρη και το ΚΚΕ τον Σπύρο Χαλβατζή.
Ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Ηλίας Κασιδιάρης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπορούν να θεωρηθούν ιδιαίτερα εύφλεκτο μίγμα και είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστήσουν στη ζωή μας για το επόμενο διάστημα με εκατέρωθεν κραυγές και καταγγελίες.
Το δίχως άλλο είναι η καλύτερη σύνθεση για επικοινωνιακό σόου, αφού τα πρόσωπα αυτά γνωρίζουν καλά την τέχνη και είναι προφανές ότι από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή έγινε προσπάθεια να επιλεγούν πρόσωπα που έχουν την τάση να προβοκάρουν.
Το ζητούμενο είναι αν τελικά, θέλουν να έρθουν όλα στο φως -μια πλήρη διερεύνηση ή απλά να δώσουν τροφή στις καλοκαιρινές επιθεωρήσεις.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.