Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πεταλωτής και Μπεγλίτης διαψευδουν Λοβέρδο

Ο Γιώργος Πεταλωτής, πρώην εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο ράδιο «Βήμα fm» δεν μπόρεσε να ερμηνεύσει την στάση του Ανδρέα Λοβέρδου, και τις δηλώσεις του ότι οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου έσυραν την χώρα στο μνημόνιο.
Ο Α. Λοβέρδος υπήρξε από τους υπουργούς που μπήκαν από την αρχή στη μάχη και χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος υποστήριξε ο πρώην υπουργός.
 
«Ομόφωνα – επαναλαμβάνω ομόφωνα – υπήρχε η κοινή αίσθηση της αναγκαιότητας προσφυγής μας σε αυτό τον τριμερή μηχανισμό.
Μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπήρξε από τους υπουργούς που μπήκαν από την αρχή στη μάχη και χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, που στην πίσω πλευρά του μυαλού τους είχαν κάποιοι άλλοι, έδωσε μάχη σε υπουργεία αιχμής, που είχαν να κάνουν με το ασφαλιστικό και την υγεία.
Δεν θέλω να τον ερμηνεύσω, δώσαμε πολλές μάχες μαζί. Στη σημερινή εποχή, όμως, όταν γίνονται τέτοιες συζητήσεις, ίσως υπάρχει ανάγκη διαφοροποίησης, η οποία, όμως, δεν αποδίδει και μάλιστα τη στιγμή που οι υπέρμαχοι του Μνημονίου και της προσφυγής, όπως ο κ. Σαμαράς σήμερα, δείχνουν ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, αλλά ακολουθούν την ίδια τακτική»

Στο μεταξύ άλλος ένας συνάδελφος υπουργός της εποχής ο Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ότι "Ομόφωνα λάβαμε την απόφαση στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο τον Απρίλιο του 2010, για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης".
Σχετικά για διαφωνίες ορισμένων υπουργών για το αν έπρεπε στο μηχανισμό στήριξης να συμμετάσχει το ΔΝΤ, ο Μπεγλίτης είπε ότι δεν ξέρει «εάν βρισκόμαστε σε περίοδο ιστορικού αναθεωρητισμού» αλλά κατά την άτυπη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου τον Απρίλιο του 2010 «όλοι, μα όλοι συμφωνήσαμε στη γραμμή να προστρέξουμε, να προσφύγουμε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης γιατί βρισκόμασταν μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας». Σημείωσε επίσης ότι δεν προσέφυγε στο ΔΝΤ η Ελλάδα αλλά ήταν η γερμανική κυβέρνηση που επέμενε, σε όλες τις διαπραγματεύσεις, να ενσωματώσει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ. «Δεν φέραμε εμείς το ΔΝΤ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι οι Γερμανοί και οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης» είπε ο  Μπεγλίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.