Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Διαγραφή, σχίσιμο σύμβασης ή αναδιαπραγμάτευση



Έντονες αντιδράσεις από τη ΝΔ, η οποία και εξέδωσε ανακοίνωση. με αφορμή τη συνέντευξη του βουλευτή Χρήστου Καραγιαννίδη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας δήλωσε ότι το κόμμα του ζητάει έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και μονομερή διαγραφή του χρέους.
Η ΝΔ σήκωσε το γάντι μετά την "γκάφα" του βουλευτή και καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία.

«Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ ότι δεν θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση, γιατί το κράτος έχει συνέχεια, και την έκφραση σεβασμού του στις αξίες των ΗΠΑ, ο βουλευτής του κ. Καραγιαννίδης τον επαναφέρει στην τάξη και στην κομματική του ορθοδοξία.

Ο κ. Καραγιαννίδης εκφράζοντας, όπως λέει, τις θέσεις με τις οποίες κατέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ζητάει την άμεση έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, την κρατικοποίηση οργανισμών, όπως ο ΟΤΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους και, άρα, την έξοδό μας από την Ευρωζώνη.

Η κωμωδία με τον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και τον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού κράτησε πολύ λίγο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα εάν οι θέσεις που εκφράζει ο κ. Καραγιαννίδης είναι οι επίσημες θέσεις του κόμματος».

Πράγματι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή «Χωρίς Αναισθητικό» του Γιώργου Τράγκα είχε δηλώσει ότι οι θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχουν αλλάξει ρούπι από αυτό που είπαμε προεκλογικά» και υποστήριξε: «Έχουμε πάγια θέση αποχώρησης από το ΝΑΤΟ και δεν έχει αλλάξει αυτή».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αριστερός εδώ και στην Ουάσινγκτον Coca Cola» ο  Καραγιαννίδης απαντά ότι με τις θέσεις που έφτασε το κόμμα του στο 27% με αυτές τις θέσεις θα παραμείνει.

«Φυσικά, όπως το έφερε με ένα νόμο, ένα άρθρο, και η προηγούμενη κυβέρνηση και η τωρινή τα μνημόνια που ψηφίστηκαν με ένα νόμο με ένα άρθρο θα καταργηθούν» πρόσθεσε, επιμένοντας στη θέση της μονομερούς διαγραφής του Μνημονίου. Επίσης, ανέφερε ότι «Θα περάσουν σε δημόσιο έλεγχο οι Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας.

«Ποιοι; Ποιας κοινής ωφέλειας;» ρωτάει ο δημοσιογράφος και ο βουλευτής απαντάει:

«Το ρεύμα, το νερό...Οι δικές μας οι προσπάθειες είναι να περάσουμε σε δημόσιο έλεγχο τον ΟΤΕ. Αυτό δεν γίνεται έτσι με ένα γύρισμα του κουμπιού».

Ωσπου να γυρίσει ο Τσίπρας να τους μαζέψει....οι γκάφες συνεχίζονται και είναι βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.