Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Καρχιμάκη

Μετά από τον καταιγισμό καταγγελιών που εξαπέλυε σχεδόν καθημερινά ο Μιχ. Καρχιμάκης τελικά ξεκινά εισαγγελική διερεύνηση ώστε να διαπιστώθεί αν υφίστανται παραβάσεις  αποδέσμευσης καταθέσεων φορολογικών παραβατών και «φυγάδευσης» των ποσών στο εξωτερικό.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα αναλάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του πρώην βουλευτή ο οποίος και ζήτησε  την παρέμβασή τους. 

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίουσε από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ο  Καρχιμάκης,  κάποιοι «μεγαλοφοροπαραβάτες» επιτυγχάνουν μέσω παρεμβάσεων του υφυπουργού Οικονομικών Μαυραγάνη, την αποδέσμευση καταθέσεών τους και την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας αιτιολογίες που δεν ισχύουν. 

Ο Καρχιμάκης καλούσε από καιρό τους εισαγγελείς να ερευνήσουν σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας για περιπτώσεις δεσμεύσεων τραπεζικών καταθέσεων, για μεγάλες φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες ανακλήθηκαν με αποφάσεις του αρμόδιου υφυπουργού. 

Επίσης, προέτρεπε να διασταυρωθούν τα όποια στοιχεία συγκεντρωθούν από τις Εφορίες, με τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να εξακριβωθεί αν αποδεσμευμένα ποσά εστάλησαν στο εξωτερικό για διάφορους σκοπούς και τελικά να εξακριβωθεί αν τα επίμαχα ποσά διατέθηκαν πράγματι για τους λόγους που αποδεσμεύτηκαν. 

Μάλιστα, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην ανάρτησή του για το θέμα, απευθυνόμενος στον οικονομικό εισαγγελέα Πεπόνη κατέληγε λέγοντας χαρακτηριστικά: «εάν τα ερευνήσετε όλα αυτά θα εκπλαγείτε».

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΕΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ...Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.