Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις Οργανώσεις στον Ελληνισμό της Διασποράς προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο


Σύντροφε Πρόεδρε,


Ως μέλη του ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς ζούμε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία αποκλεισμού μας από τις πολιτικές διεργασίες του Κόμματος.

Ενώ η βούληση και η στόχευσή μας είναι ξεκάθαρες ως προς τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες ανασύστασης της οργάνωσης και του Κινήματος γενικότερα, ενώ εκτιμούμε  ότι το Συνέδριο μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία προς την κατεύθυνση αυτή, η απουσία ενημέρωσης και μη ένταξης των οργανώσεων σε έναν συνολικό σχεδιασμό της διαδικασίας ανασύστασης, μας αποκλείει από την ουσιαστική συμμετοχή.

Έχει αλήθεια το ΠΑΣΟΚ εν έτει  2013 την πολυτέλεια αυτή;

Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού είναι «ηχηρά» απών και η μόνη σύνδεσή του με τις Οργανώσεις μας στο εξωτερικό είναι η προώθηση των 2 εγκυκλίων που κυκλοφόρησαν μέχρι σήμερα. Κανένα ενδιαφέρον αν εμείς προχωρήσαμε βάσει της εγκυκλίου σε σύσταση ΝΟΕΣ και ΤΟΕΣ. Εμείς πιστεύουμε ότι και η οργανωτική- είναι μέρος της πολιτικής διαδικασίας και όχι μια στείρα γραφειοκρατία για να αποδείξουμε ότι κάτι λειτουργεί..

Οι αποφάσεις- αλαλούμ για τις εγγραφές, επανεγγραφές, πιστοποίηση μελών ανατρέπονται κάθε τόσο και καμία οργάνωση δεν γνωρίζει τι ισχύει. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτή η κατάσταση εντάσσεται στο πλαίσιο για αποκλεισμούς και άλλα παρόμοια τραγελαφικά. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, ότι η ανυπαρξία χρονοδιαγράμματος μεταφράζεται σε ανυπαρξία σχεδιασμού και πραγματικής βούλησης για τη διοργάνωση του Συνεδρίου. Κρίνουμε ότι πρόκειται είτε για αδιαφορία είτε -στην καλύτερη περίπτωση- για ανεπάρκεια αυτών που ανέλαβαν συγκεκριμένες ευθύνες.

Οφείλουμε να καταθέσουμε την άποψη μας για τον «ανύπαρκτο» Γραμματέα του Τομέα Απόδημου, ο οποίος εξάντλησε τον πολιτικό του οίστρο λειτουργώντας μόνο σε ένα επίπεδο, τη δημιουργία δηλαδή προϋποθέσεων για «ομάδα» στο χώρο του Απόδημου. Προφανώς απέτυχε στην προσπάθειά του και «εξαφανίστηκε».

Πρόεδρε,

Ζητούμε το αυτονόητο,
την ουσιαστική συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο με θέματα που αφορούν και στον Ελληνισμό της Διασποράς
Συγκεκριμένες διαδικασίες συμμετοχής μας για το Συνέδριο
Συνολικό σχεδιασμό που θα επιτρέπει την ανάπτυξη διαλόγου των ΤΟ με την κοινωνία.

Στην πολιτική μας αυτή απαίτηση, στο δικαίωμα της συμμετοχής μας σε καλούμε να λειτουργήσεις με γνώμονα το όλον ΠΑΣΟΚ, παρέχοντάς μας τις απαραίτητες οργανωτικές και πολιτικές κατευθύνσεις.


Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Και ευχές για ένα εποικοδομητικό Συνέδριο


Για την συντονιστική επιτροπή της ,,κίνησης,, στελεχών στον ελληνισμό της διασποράς για την οργανωτική και πολιτική ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ

Ανδρεάδη Στέλλα
Αρβανίτη Μέλπη
Ζάρρα Δήμητρα
Κίτσιος Γέωργιος
Μανδρόχαλος Νικόλαος
Μηλιώνης Νικόλαος
Μαυροειδάκος Ηλίας
Μπάρκας Νικόλαος
Παπαδόπουλος Κώστας
Χατζή Νίτσα

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.