Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Δεν θελουν τη Ζαρούλια στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί η συμμετοχή της γυναίκας του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με τουλάχιστον δέκα βουλευτές από διάφορες χώρες να αρνούνται τη διαπίστευσή της, επικαλούμενοι άρθρα του Καταστατικού του Συμβουλίου.
Η αντίθεσή τους προς το πρόσωπο της Ελένης Ζαρούλια, της Χρυσή Αυγής, αλλά και του Ούγγρου βουλευτή, Ταμάς Γκάουντι Ναγκί, βασίζεται στο επιχείρημα ότι ανήκουν σε ρατσιστικά πολιτικά κόμματα.
Έτσι, ο Ιταλός βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Φιάμμα Ναϊρενστάϊν, επικαλούμενος άρθρα του Κατασταστικού και του Κανονισμού της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης,  αρνήθηκε τη διαπίστευση των δύο παραπάνω βουλευτών, λέγοντας ότι και τα δύο μέλη ανήκουν σε ρατσιστικά και αντισημιτικά πολιτικά κόμματα, γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση με τα ιδανικά και τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Το θέμα θα κληθεί να εξετάσει η Επιτροπή Θεσμικών Θεμάτων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και, όπως προβλέπεται, είτε θα προτείνει την επικύρωση των διαπιστευτηρίων, είτε να μην τα επικυρώσει, είτε τέλος, να αφαιρέσει ορισμένα από τα κοινοβουλευτικά τους δικαιώματα, στη συμμετοχή ή εκπροσώπησή τους στις εργασίες της Συνέλευσης ή στα θεσμικά της όργανα.
Αν η Επιτροπή καταλήξει σε απόφαση που θα αναφέρεται σε μία από τις δύο τελευταίες περιπτώσεις, το θέμα θα έλθει προς συζήτηση και απόφαση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης, τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.