Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Γεωργαντά: «Το έλλειμμα του 2009 ήταν 3,9%!»


Με τίτλο "Ζ. Γεωργαντά: «Το έλλειμμα του 2009 ήταν 3,9%!» – Γελάει όλη η Ελλάδα με την παρέα των ψεκασμένων" το δημοσίευμα της Smart Post παρουσιάζει διάλογο της με δημοσιογράφο που προδίδει το έωλο των ισχυρισμών της, ενώ σημειώνεται ότι η Ε.Ε. έχει δηλώσει : «Πλήρως αξιόπιστα τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία»

"Διαβάστε τον σπαρταριστό διάλογο δημοσιογράφου με την κα Γεωργαντά, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, οι κατηγορίες της οποίας ώθησαν τους Πεπόνηδες να ζητήσουν άσκηση δίωξης για το έλλειμμα του 2009.
Πρόκειται για πραγματική τρέλα:
Ζ. Γεωργαντά: «Εγώ έχω εκτιμήσει ότι το έλλειμμα (του 2009) ήταν περίπου 4%, 3,7 – 3,9%!»
Δημοσιογράφος: «Τόσο λίγο; Μα και ο κ. Παπαθανασίου (υπουργός οικονομικών Καραμανλή) έλεγε πάνω από 6 ότι ήταν!»
Ζ. Γεωργαντά: «Κοιτάχτε, ακόμη και 6 να ήτανε και μερικά από τα στοιχεία που έχω να μην τα έχω όλα τα στοιχεία, εγώ τα έχω υπολογίσει με βάση τα στοιχεία που έχω, μπορεί να ήταν και 6 αλλά δεν ήτανε…Ήταν μονοψήφιο! Είμαι σίγουρη 1000%!»
Όχι, δεν έχουμε αλλοιώσει ούτε λέξη. Αυτός ο διάλογος είναι αυθεντικός. Ακούστε τον εδώ από το δέκατο λεπτό και μετά:
http://www.real.gr/VideoViewer.aspx?FileType=4&FileName=204848.mp3
Στη βάση της μαρτυρίας αυτής της κυρίας (που μέτρησε το έλλειμμα με τα δικά της στοιχεία, που μπορεί να μην είναι και όλα – αλλά ποιος ξέρει , μπορεί να υπάρχουν κι άλλα που αυτή δεν έχει – και βρήκε το έλλειμμα του 2009 στο 3,7 με 3,9%, κάτω από 4% δηλαδή, αλλά μπορεί να ήταν και 6%, μπορεί να ήταν και υψηλότερο, σίγουρα πάντως μονοψήφιο)…:
α) Οι Πεπόνηδες ζήτησαν να ασκηθούν διώξεις,
β) Ο ψεΚαμμένος ζήτησε σήμερα κατάργηση όλων των δανειακών συμβάσεων,
γ) Οι ναζιστές – χρυσαυγίτες – φιλαράκια του ψεΚαμμένου ζήτησαν Ειδικά Δικαστήρια,
δ) Ξετσουτσούρωσε ακόμη και ο Αντώναρος – ναι ο Ευάγγελος Αντώναρος, του Καραμανλή ντε η εκπροσωπάρα (κρατήστε το αυτό) – και τουίταρε χθες το εγκεφαλοκαμμένο Olympia.gr και τον τίτλο «Ο ηρωικός εισαγγελέας γκρεμίζει τη συμμορία που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο!».
Μιλάμε για απίστευτα πράγματα. Πάλι καλά βέβαια που δεν είπε η κυρία ότι το 2009 είχαμε και πλεόνασμα και δεν το ξέραμε.
Παρεμπιπτόντως, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βγήκε σήμερα και γελοιοποίησε για ακόμη μία φορά όλους τους εν Ελλάδι ψεκασμένους:
«Τα στατιστικά στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί από την ελληνική στατιστική αρχή το 2009, είναι αξιόπιστα και συνάδουν με τους κοινοτικούς κανόνες που ακολουθούν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ».
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι από τον Μάρτιο του 2010, η Eurostat έχει αποφανθεί ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι αξιόπιστα και υιοθετούνται χωρίς επιφυλάξεις.
«Αυτό είναι αποτέλεσμα σημαντικής προόδου που έχει σημειώσει η Ελλάδα, σχετικά με την ποιότητα των στατιστικών της στοιχείων, αλλά και αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με την Eurostat»
Καταλήγοντας, τόνισε ότι η ανεξαρτησία των εθνικών στατιστικών αρχών είναι ουσιαστικής σημασίας για την αξιοπιστία και τη συγκρισιμότητα των στατιστικών στοιχείων των χωρών της ΕΕ. (η είδηση εδώ:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231231853 )"
Πηγή Smart Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.