Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Παπανδρέου : Έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία.


Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η εισηγητική έκθεση του  Προϋπολογισμού για το 2013 της τρικομματικής  κυβέρνησης συνεργασίας με Πρωθυπουργό  τον κ. Σαμαρά, μας διαβεβαιώνει ότι, η εκτέλεση τόσο του Προϋπολογισμού όσο και του Προγράμματος Προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, στηρίζονται στην παραδοχή, ότι το έλλειμμα του 2009, έφτασε το 15,6%.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε απάντησή της σε σχετικό με τα στατιστικά στοιχεία ερώτημα, στις 26 Απριλίου 2012, τονίζει ότι:
“Η Επιτροπή (Eurostat) έχει δημοσιεύσει τα ελληνικά στοιχεία για τη ΔΥΕ (Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος) σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις, από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, χωρίς επιφυλάξεις, κάτι που αντικατοπτρίζει τη σημαντική βελτίωση των ελληνικών δημοσιονομικών στατιστικών και τη συμμόρφωση με τους κανόνες του ΕΣΛ95.”

Και στη συνέχεια υπογραμμίζει:

“Κατά το παρελθόν υπήρχαν σημαντικά προβλήματα με την κοινοποίηση της  ελληνικής ΔΥΕ. Τα προβλήματα αυτά οδηγούσαν την Επιτροπή (Eurostat), σε πολλές περιπτώσεις, να δημοσιεύει τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία με επιφυλάξεις.”

Σήμερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας  της ΕΛΣΤΑΤ, που κατέβαλε προσπάθειες  προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστιστικό για την χώρα και τους Έλληνες.

Σήμερα, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό  γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο.

Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί  εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του  ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για  τη διάσωση της χώρας.

Έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.