Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Το πραξικόπημα του Στουρνάρα


Είναι γνωστό ότι ο Στουρνάρας έχει επιλέξει να ασκεί πολιτική από μόνος του.
Ουσιαστικά, είναι απόλυτα αυτονομημένος κι ας κλείνει τα μάτια προς το παρόν το Μαξίμου και ο Σαμαράς.
Η απόφασή του όμως, να αγνοήσει την απόφαση δικαστηρίου για το χαράτσι της ΔΕΗ και με εγκύκλιο να ζητήσει από τον οργανισμό να συνεχίσει να το λαμβάνει από τους πολίτες, είναι παράνομη και καταχρηστική άσκηση εξουσίας. 

Ευτυχώς, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αντέδρασε τελικά, με ανακοίνωση που εξέδωσε με την οποία χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός «μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά τον νόμο και το άρθρο 95 § 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αναγκάζεται να επισημάνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η δικαστική απόφαση «παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της», ενώ αναφέρεται σαφώς και στην ατομική ποινική ευθύνη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και όσων υπακούσουν στις παράνομες παροτρύνσεις του.

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος απαιτείται να υπενθυμίσει, τέλος, ότι είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων που ενδεχομένως το πράττουν, εφόσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

Θεωρώντας καταρχήν πολύ θετική την κίνηση της Ένωσης Εισαγγελέων, αναρωτιόμαστε όμως, γιατί δεν αντιδρούν τώρα οι "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ;
Το θέμα δεν είναι μόνο νομικό, είναι και πολιτικό. Τι θα γινόταν στο Σύνταγμα, αν μια παρόμοια απόφαση, λάμβανε η κυβέρνηση Παπανδρέου, το αφήνω στην φαντασία σας...... 


1 σχόλιο:

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.