Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

ο Πεταλωτής για το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής σχολίασε από την προσωπική του σελίδα στο facebook

"Παρά τις όσες προφάσεις ακούμε τις δύο τελευταίες ημέρες για το "πάγωμα" του αντιρατσιστικού νόμου, ελπίζω μετά το ξεπάγωμα να μην λείπει από το σχέδιο Νόμου η διάταξη που αφορά τις γενοκτονίες , γιατί εκεί είναι το σημείο τριβής κι όχι σε όσα διοχετεύονται ...

Και δεν μιλάω για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, ούτε για τη σφαγή του Καντίν. Το πρόβλημα είναι με τις γενοκτονίες των Ποντίων και Αρμενίων. Εκεί θα δούμε τον κάποτε πολυδιαφημισμένο "πατριωτισμό" κάποιων καθώς και την σωστή μέχρι σήμερα επιμονή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την ψήφισή του ως έχει.

Και δύο διευκρινίσεις
1. Το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού κατατέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης επί Παπαδήμου, συζητήθηκε αναλυτικά στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής από την οποία και υπερψηφίστηκε και μάλιστα προγραμματίστηκε να συζητηθεί και στην Ολομέλεια, δηλαδή θα ήταν ήδη Νόμος του Κράτους εάν δεν μεσολαβούσαν οι εκλογές του Μαίου.Αυτό το νομοσχέδιο πολύ σωστά έφερε ως πρόταση Νόμου το ΠΑΣΟΚ, ίσως και πιο εμπλουτισμένο. Σε αυτό βασίστηκε και ο νυν Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης μέχρι να "παγώσει" από το νυν Μαξίμου...

2. Για να μην ανακαλύπτουμε την Αμερική σαν τον Τσίπρα, αντίστοιχο νόμο έχουν περάσει ίσως όλες οι χώρες της Ευρώπης, αφού αφορά ευρωπαική οδηγία, την οποία είμαστε ως χώρα υποχρεωμένοι να ενσωματώσουμε στο δίκαιό μας, ήδη καθυστερήσαμε και ήδη θα αρχίσουμε να πληρώνουμε και τις συνέπειες της μη εναρμόνισής μας.

Παρακολουθούμε και βγάζουμε συμπεράσματα ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.