Σάββατο 11 Μαΐου 2013

κι εσύ λαέ βασανισμένε...


Τα κόμματα ψάχνουν τον δρόμο τους κεντροαριστερά-κεντροδεξιά..ευρωπαϊστές και δραχμολάγνοι κονταροχτυπιούνται στη δημοσιότητα.
Τα σύμβολα προσφέρονται για ..αναδόμηση..΄
Πρόσφατα, άλλαξε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ, λες κι οι αχτίνες ήταν εκείνες που έσβησαν το φως της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.
Ποιός ξέρει τι θα πάθει η δάδα της ΝΔ στο νέο, υπό διαμόρφωση, σχηματισμό που σκέφτεται ο Σαμαράς, αν και αυτή ήταν πράγματι μια δάδα που πυρπόλησε την Ελλάδα και άφησε πίσω της καμμένη γη.

Στο μεταξύ, ενώ η ανάπτυξη -στα μάτια του πρωθυπουργού- έχει έρθει, η ανεργία μαστίζει την χώρα και το μεγάλο κομμάτι το ελληνικού λαού βρίσκεται στο όριο της φτώχιας.

Ο περισσότερος κόσμος είναι παραιτημένος. Οι μισθοί, οι ευκαιρίες, οι προσδοκίες, τα δικαιώματα, οι θεσμοί, ο πληθυσμός, όλα συρρικνώνονται τώρα και δυστυχώς , η Δεξιά βρήκε επιτέλους ευκαιρία να ανατρέψει όλα όσα η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το Κίνημα επέυχαν τα τελευταία 30 χρόνια, ώστε να εδραιώσει και πάλι το κράτος της.
Η χώρα αντιμετωπίζει μια πολυεπίπεδη κρίση  με τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες να πληρώνουν πολύ ακριβά
Οι ευθύνες ζητούνται από τους ξένους, ή από τους πολιτικούς είναι εν είδη ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με τον μέχρι τώρα τρόπο ζωής.
O λαός δεν απέκτησε μέσα σε αυτά τα χρόνια - και αυτό βόλευε την άρχουσα τάξη-  ενιαία αντίληψη των αδιεξόδων.
Οι  ηγετικές ελίτ κατάφεραν να επικεντρώσουν την κριτική μόνον στους πολιτικούς και στο πολιτικό σύστημα, ενώ επιχειρούν να τοποθετηθούν σε καλή θέση στο νέο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό κύκλο που θα έρθει.
Η ευθύνη του Κινήματος θα ήταν η προβολή της νέας πραγματικότητας. Ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων με την κοινωνία δεν μπορεί παρά να περάσει από τη διαδικασία της αλληλεπίδρασης από το υφαίστιο της διαλεκτικής συζήτησης με τις διάφορες κοινωνικές ομάδες.
Η πρόσδεση στο άρμα της Δεξιάς από τον κυβερνητισμό αυτισμό των στελεχών είτε η συζήτηση περι κεντροαριστεροδέξιων συνεργασιών γα την πολιτική τους επιβίωση, καταδικάζει την Παράταξη στην παρακμή και τη  λήθη.
Κι ο βασανισμένος λαός θα ξεχάσει όλα όσα πρόσφερε το Κίνημα αυτό στον τόπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.