Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Μανιάτης: Δεν υπάρχει μαύρη τρύπα στο ΠΑΣΟΚ, μόνο χρέος

Διαψεύδει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης τα περί «μαύρης τρύπας» στο ταμείο του κόμματος κάνοντας λόγια για έλλειψη μόνο μερικών… δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους για το έλλειμμα στα ταμεία του κινήματος, ο κ. Μανιάτης είπε η συνεχής ελλειμματική διαχείριση δεν υπάρχει μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία και στο Συνασπισμό.
Όπως ανέφερε το χρέος φτάνει τα 115-120 εκατομμύρια ευρώ  από υπερδανεισμό, για την αποπληρωμή του οποίου -όπως έκανε γνωστό- έχει εκχωρηθεί το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης. «Ίδιος περίπου με της Ν.Δ. και ανάλογος πάντα με το ποσοστό του Συνασπισμού» και το συμπέρασμα είναι ότι τα τελευταία 10-12 χρόνια, «τουλάχιστον αυτά τα τρία κόμματα δανείστηκαν πολύ πιο πάνω απ’ όσο επέτρεπε η κρατική επιχορήγηση», τόνισε ο κ. Μανιάτης. 
 «Μαύρη τρύπα δεν υπάρχει. Υπάρχει ένας δανεισμός και μια συνεχής ελλειμματική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ, όπως και της Ν.Δ. και του Συνασπισμού τα τελευταία 10 χρόνια, που είχε οδηγήσει τουλάχιστον αυτά τα τρία κόμματα στο να έχουν υπερδανειστεί», ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος.
Το χρέος αυτό, όμως, αποπληρώνεται, τόνισε και για το σκοπό αυτό το ΠΑΣΟΚ «έχει εκχωρήσει στις τράπεζες πέρυσι, φέτος και για τα επόμενα χρόνια το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης» που λαμβάνει. 
Με άλλα λόγια, σημείωσε ο κ. Μανιάτης, το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί με μηδενική κρατική χρηματοδότηση και από φέτος και για τα επόμενα χρόνια θα αυτοχρηματοδοτείται με συνδρομές μόνο των μελών του.
 «Κανένας δεν θέλει να εξοντώσει κανέναν», σχολίασε τέλος, για τα περί σχεδίου εξόντωσης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Απλά, είπε, «όλοι μας θέλουμε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος, απόλυτη, πλήρης και διαφανής λογοδοσία απέναντι στον ελληνικό λαό», για να υπογραμμίσει ότι το χρέος του ΠΑΣΟΚ είναι οικονομικό, αλλά και ηθικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.