Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Οταν το "ρουσφέτι" φτανει ως τις παιδικές χαρές


Αναδημοσιεύουμε από την ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Πολλά έχουν γραφτεί κι άλλα τόσα έχουν ειπωθεί για την απίστευτη απροθυμία της κρατικής μηχανής να εφαρμόσει τους νόμους που κατά καιρούς ψηφίζονται. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε άλλο ένα τέτοιο υπέροχο παράδειγμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε πρόσφατα την παρακάτω απόφαση η οποία παρατείνει για ένα χρόνο την εφαρμογή μιας απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών η οποία έχει δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης ήδη από τον Μάιο του 2009 κι αφορά την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών.

 Αναζητήσαμε το ΦΕΚ του 2009 και διαπιστώσαμε ότι η περίοδος προσαρμογής που προβλεπόταν έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2012.



 



 
Ο «μεταρρυθμιστής» Ευριπίδης Στυλιανίδης αποφάσισε να τους δώσει ακόμα 2 χρόνια προθεσμία να προσαρμοστούν, κάτι που δείχνει ότι τα σχεδόν τρία χρόνια που προβλέφθηκαν δεν ήταν αρκετά για να ολοκληρώσουν το...τιτάνιο έργο της προσαρμογής των παιδικών χαρών στα νέα δεδομένα.

Κάπως έτσι, θα χρειαστεί να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014 για να διαπιστώσουμε αν κατέστη δυνατή η εφαρμογή ανά την επικράτεια ενός νόμου του 2009, για να διαπιστώσουμε αν οι δήμοι μας έκαναν το...χατήρι.

Αχ Ελλάδα...
 
Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι ο "ανακυκλωμενος" υπουργός της κυβερνησης Καραμανλή συνέβαλε στα μέγιστα στην δημοσιονομική εκτροπή στο πέρασμα του από τις υπουργικές θέσεις και τώρα, επιβραβευμένος από την νέα κατάσταση συνεχίζει απτόητος, την μικροκομματική πολιτική στην οποία εχει εντρυφήσει και χαριν της οποίας εκλέγεται πανηγυρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.