Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Οι… ΣΥΡΙΖΑίοι ανησυχούν την Κουμουνδούρου

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Έντονη είναι η ανησυχία της Κουμουνδούρου για τα ποιοτικά ευρήματα των μετρήσεων και, συγκεκριμένα, για τα όσα δηλώνουν ότι πιστεύουν οι… ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Οι διαθέσεις όλων όσοι δηλώνουν ότι αν γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή εκλογές, θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ, απασχολούν πολύ τους επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό διότι οι εν λόγω ψηφοφόροι θα αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει το –επιθυμητό για τον ίδιο- πλειοψηφικό ρεύμα και να κατακτήσει την πρώτη θέση στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Με άλλα λόγια, στην Κουμουνδούρου στοχεύουν στο να είναι αρκετά «συσπειρωμένη» αυτή η κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων, προκειμένου να λειτουργήσει πολιτικά –αλλά και εκλογικά- ως «αφετηρία» για την εκλογική νίκη.
«Με τη δραχμή»
Ωστόσο, οι εν λόγω ψηφοφόροι στέλνουν… αντιφατικά και περίεργα μηνύματα στην Κουμουνδούρου. Και, όπως παραδέχονται κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το να συνεχίσουν αυτοί οι ψηφοφόροι να δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ «σε κάθε περίπτωση», προϋποθέτει λεπτούς και ευαίσθητους πολιτικούς χειρισμούς. Το βασικότερο στοιχείο που ανησυχεί το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 60% από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή. «Όταν εμείς προσπαθούμε να πείσουμε τα μεσαία στρώματα ότι είμαστε με το ευρώ και επιθυμούμε λύση εντός Ευρωζώνης, πώς θα κρατήσουμε και τους υπάρχοντες ψηφοφόρους μας, που μεταξύ ενός νέου συμβιβασμού και της επιστροφής στη δραχμή, επιλέγουν το δεύτερο;» , διερωτώνται στην Κουμουνδούρου. Για το λόγο αυτό, η φράση «το ευρώ δεν είναι φετίχ» έχει εκ νέου αποσυρθεί από το δημόσιο λόγο των κεντρικών στελεχών της Κουμουνδούρου, ενώ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με συνομιλητές του, επιθυμεί «να τελειώνει εδώ» η σύζητηση περί «ευρώ ή δραχμής». «Το θέμα δεν είναι το νόμισμα, αλλά οι ασκούμενες πολιτικές», είναι το πολιτικό μήνυμα που μεταδίδει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι, σε όλες τις τοποθετήσεις του, ο «σκιώδης υπουργός» Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, επισημαίνει ότι «και χωρίς ευρώ, δεν απαλλασσόμαστε από το Μνημόνιο, γιατί θα χρειαστούμε διαπραγμάτευση με δανειστές».
Σε κάθε περίπτωση, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να επιμένουν, ενώ «προβληματικά» για τους στόχους της Κουμουνδούρου λειτουργεί και η πολιτική «ρελάνς» της πλευράς Λαφαζάνη, που… «χαιρετίζει» την «ιστορική» απόφαση του ΑΚΕΛ υπέρ της εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη……
Το δικό μας σχόλιο: Μήπως εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να διαισθάνονται ότι θα πληρωθούν με το ...ιδιο νόμισμα; Μήπως αυτό που τόσο καιρό εξέθρεψαν, οι προσδοκίες που καλλιέργησαν θα γυρίσεουν μπούμεραγκ στα σχέδια τους για να ανέλθουν στην εξουσία;..
πηγη matrix24.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.