Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ο Παντελής Οικονόμου για το θάνατο του Τσάβες


Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες. Του ηγέτη της Βενεζουέλας, που έφυγε χωρίς να έχει παρεκκλίνει, ούτε στιγμή, από την απόφαση ζωής να υπερασπίζεται με όλες του τις δυνάμεις, το συμφέρον της πατρίδας του και του λαού της.

Ο Ούγκο Τσάβες έδειξε ότι, ακόμα και σ’ ένα ιδιαίτερα δυσμενές διεθνές περιβάλλον, υπάρχουν περιθώρια για την άσκηση πολιτικής υπέρ του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος.


Με τη προϋπόθεση ο λαϊκός παράγων να στηρίζει την ηγεσία του και να στηρίζεται από αυτήν. Μια τέτοια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον Τσάβες και τον λαό της Βενεζουέλας αποδείχθηκε ισχυρότερη από κάθε επιβουλή κατά του εθνικού πλούτου της χώρας και της προοπτικής ευημερίας του λαού.

Η πολιτική παρακαταθήκη ελπίδας του Ούγκο Τσάβες λοιπόν είναι ότι ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη αξίζει πάντα να δίνεται και μπορεί να κερδίζεται, ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν χαμένα και μαύρα. Κι αυτή η παρακαταθήκη είναι διαθέσιμη και σε μας, ώστε να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο αύριο, για μας και τα παιδιά μας.

1 σχόλιο:

  1. Θα βρικολακιάσει ο Τσάβες αν "μάθει" ότι τον πιάνει στο στόμα του ο Παντελής Οικονόμου, εκτός κι αν είναι άλλος από αυτόν που νομίζω, οπότε να με συμπαθάτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.