Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

O ανασχηματισμός, ο Κουβέλης και....η νεα Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, πέραν των άλλων "εσωτερικών" προβλημάτων που έχει να λύσει ο Βενιζέλος είναι και η σύγκληση της νέας κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, την οποία συνδέουν με το χρόνο που θα γίνει ο πολυαναμενόμενος και πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός.
 
Ως γνωστόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιθυμεί διακαώς να μετέχει στην κυβέρνηση, αλλά βρίσκει εμπόδιο την άρνηση του ετέρου της συγκυβέρνησης, Φ. Κουβέλη, ο οποίος δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε αυτή ενεργότερα.
Αν δεν αλλάξει αυτό, δεν θα μπορέσει να αναλάβει ρόλο ούτε ο Βενιζέλος, και αναμένεται να προωθήσει κάποιον από τους στενούς συνεργάτες του, ενδεχομένως τον Πάρι Κουκουλόπουλο.  
 
Ο  Βενιζέλος έχει έτοιμο τον σχεδιασμό του για κάποια στελέχη που θα ήθελε να ενταχθούν στην κυβέρνηση, αλλά αν ο Σαμαράς καθυστερήσει τον ανασχηματισμός πέρα από την ερχόμενη εβδομάδα, τότε θα βρεθεί στο δίλημμα να πρέπει να προτείνει για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ πρόσωπα που κανονικά θα προόριζε για το κυβερνητικό σχήμα.

Κάποια από τα ονόματα που ακούγονται για την είσοδο στην κυβέρνηση είναι του Γιάννη Μανιάτη, για την θέση του νέου υπουργού ΥΠΕΚΑ που θα χειριστεί το θέμα των υδρογονανθάκων. Επίσης, του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου- αν και ο βουλευτής Αρκαδίας στο συνέδριο συνέπραξε με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενάντια στη γραμμη και τελικά, συντέλεσε στην ανατροπή του μέτρου της σταυροδοσίας. Πολύ πιθανό θεωρείται να προωθηθεί στην κυβέρνηση και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, εφόσον βρεθει αντικαταστάτης της για τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, και δεν διαθέτει και πολλούς πλέον. 

Στη φημομολογία για τα ονόματα συμπεριλαμβάνεται και του Φίλιππου Σαχινίδη, ο οποίος όμως δεν επιθυμεί να μπει στην κυβέρνηση. 
Για το νέο κυβερνητικό σχήμα "παίζουν" και τα ονόματα των Συμεών Κεδίκογλου, Γιώργου Κουτρουμάνη και Θάνου Μωραϊτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.