Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Το νέο φορά τον παλιό μανδύα....

Παρόλες τις τυμπανοκρουσίες περί ανανεωσης του στελεχιακού δυναμικού και την αναδειξη των νεότερων στο ανώτατο όργανο του Κινήματος, ο Βενιζέλος δεν μπορεί να χαρεί για την "επιτυχία" της πρόβλεψης του, ότι ο επόμενος πρόεδρος θα είναι τριαντάρης. 
Η περίφημη ανανέωση έγινε με τον παραδοσιακό παλαιοκομματικό τρόπο, της λίστας, της πριμοδότησης των αρεστών και της ....εκλογονοθείας.  Το αμέσως επόμενο επεισόδιο της σαπουνόπερας θα είναι η εκλογή νέου Γραμματέα, αφού βέβαια "οριστικοποιηθούν" τα πρόσωπα που μετέχουν στην Κ.Ε.

Βέβαια, ήδη οι Βενιζελικοί εχουν "διασπαστεί" καθώς αρκετά στελέχη που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του κόμματος καταγγέλλουν συντρόφους τους που ανήκουν στην ίδια "ομάδα" ότι έστησαν παιχνίδια στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής αφήνοντάς τους σε χαμηλές θέσεις στην σειρά κατάταξης.

Στους δυσαρεστημένους εμφανίζονται κάποια στελέχη που διαδραμματίζουν κεντρικούς ρόλους στην Ιπποκράτους, τα οποία εντάχθηκαν κανονικά στις βενιζελικές λίστες όμως κινδύνεψαν ακόμη και να μείνουν εκτός αφού-όπως καταγγέλλουν- λειτούργησε ένας σκληρός μηχανισμός που πριμοδοτούσε την σταυροδότηση συγκεκριμένων στελεχών. Αυτή η τακτική είχε ως αποτέλεσμα να μην ικανοποιηθεί ούτε η επιθυμία Βενιζέλου να εκλεγεί ο Θανάσης Χειμωνάς. Ως ριγμένοι εμφανίζονται οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Δημήτρης Καρύδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Νίκος Σαλαγιάννης οι οποίοι εξελέγησαν μεν αλλά αρκετά χαμηλά. Ως υπεύθυνοι για την χαμηλή τους σταυροδότηση καταγγέλλονται οι Στέλιος Αγγελούδης, Στέλιος Σπαθής, Παντελής Καμάς και η Τόνια Αντωνίου που σύμφωνα με όσα τους προσάπτουν οι " άλλοι" βενιζελικοί αποφάσισαν να πλασάρουν μία συγκεκριμένη ομάδα υποψηφίων βάζοντας σ' αυτήν και τους εαυτούς τους.

Σύμφωνα με την δύναμη που έχει συγκεντρώσει  ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να διεκδικήσει τη θέση του Γραμματέα, αλλά οι πιο "συντηρητικοί" του Βενιζελικού κύκλου θεωρούν ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο και θα φερει διασπαστικές τάσεις, έτσι δεν αποκλείονται εκπλήξεις, με πιθανό υποψήφιο τον Ρέππα που είναι ευρύτερης αποδοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.