Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ας φανταστούμε ένα δημοκρατικό συνέδριο……


Δεκέμβριος 2012. 
Συνεδριάζει η ΚΟΕΣ, υπερψηφίζει τις προτάσεις για τις πολιτικές θέσεις, και το καταστατικό και μαζί με τις προτάσεις της μειοψηφίας κοινοποιούνται στις Νομαρχιακές Επιτροπές, ώστε να προχωρήσει ο προσυνεδριακός διάλογος σε Νομαρχιακό και 
Δημοτικό Επίπεδο.

Παράλληλα, επειδή υπάρχει θέμα "ασυμβίβαστου" με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΚΑΠ, ψηφίζεται νέα ΕΚΑΠ από την ΚΟΕΣ.



Στην συνέχεια αναλαμβάνει να διευθετήσει όλες τις διαδικασίες εκλογής αντιπροσώπων για το συνέδριο αλλά και των οργάνων στο συνέδριο με βάση το καταστατικό.

Γενάρης 2013
Ολοκληρώνεται ο διάλογος στις Νομαρχιακές Επιτροπές και οι προτάσεις στέλνονται στην ΚΟΕΣ και στην επιτροπή προτάσεων του συνεδρίου, η οποία έχει εκλεγεί από την ΚΟΕΣ.
Πραγματοποιούνται οι εκλογές ανάδειξης συνέδρων 

Φλεβάρης 2013
Κάθε σύνεδρος λαμβάνει από την ΚΟΕΣ όλες τις (κωδικοποιημένες) προτάσεις που έχουν κατατεθεί και γνωρίζει εκ των προτέρων για ποια θέματα θα κληθεί να ψηφίσει στο συνέδριο.

Μάρτιος 2013
Στο συνέδριο υπάρχουν δυο θεματικοί κύκλοι . 
Ένας για τις πολιτικές θέσεις και ένας για το καταστατικό.
Σε κάθε κύκλο ολοκληρώνεται ο διάλογος και γίνονται ψηφοφορίες με βάση τις προτάσεις (η καθεμία ξεχωριστά).
Στο συνέδριο έχει προβλεφθεί φυσικά ο τρόπος ώστε να μπορεί να διεξαχθεί η ψηφοφορία για να μην αμφισβητείται.
Όλοι οι ομιλητές έχουν τον ίδιο χρόνο για τις τοποθετήσεις τους, εκτός από τους εισηγητές. 

Με βάση τα παραπάνω ο σύνεδρος δεν θα αποτελούσε απλά ψηφοφόρο στο συνέδριο, αλλά θα συμμετείχε στην λήψη αποφάσεων, οι Τοπικές θα μπορούσαν να δουν τις προτάσεις τους να συζητιούνται, οι κανόνες θα ήταν εκ των προτέρων γνωστοί, η σύνθεση του συνεδρίου δεν θα μπορούσε να αμφισβητηθεί και φυσικά, ούτε το τελικό αποτέλεσμα των ψηφοφοριών.
Στην δε καταμέτρηση των ψήφων για την εκλογή των οργάνων θα υπήρχαν ανακοινώσεις αποτελεσμάτων ανά κάλπη ξεχωριστά. 
Έτσι, η εφορευτική επιτροπή θα έκανε την επαλήθευση των δικών της αποτελεσμάτων και των αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν ηλεκτρονικά

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν έγιναν στο 9ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Η ΕΚΑΠ διορίστηκε αυθαίρετα, τα κείμενα προσυνεδριακού διαλόγου κυκλοφόρησαν δια της μεθόδου της συρραφής 2 βδομάδες πριν τις εκλογές, οι ρυθμίσεις για την εκλογή αντιπροσώπων ήταν έμπνευση των κολλητών της ηγεσίας, ο τρόπος ψηφοφορίας των οργάνων αποφασίστηκε το Σάββατο τη νύχτα, ψηφοφορίες δεν έγιναν και όσες έγιναν αμφισβητήθηκαν. Όσο για τις πολιτικές θέσεις του "συντακτικού συνεδρίου" ψηφίστηκαν σύμφωνα με το προεδρείο με την ομιλία του προέδρου !!!.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΑΠ ανέλαβε και πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, ενώ καταργήθηκαν όλοι οι κανόνες και τα αξιώματα της στατιστικής επιστήμης, αν λάβει κανείς ως δεδομένο τη ροή των αποτελεσμάτων στο 60% και τα τελικά αποτελέσματα. 

Το μόνο που επιβεβαιώθηκε με το 9ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η ηγεσία του δεν αντιλήφθηκε ότι η κρίση στη χώρα μας δεν είναι μόνο δημοσιονομική αλλά βαθύτατα πολιτική και πολιτιστική. Το γεγονός ότι επέλεξε χωρίς ενδοιασμούς σε μια τέτοια χρονική περίοδο να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και διαφάνειας απλά επιβεβαιώνει την απαξίωση των κομμάτων από την κοινωνία. Μια απαξίωση όμως, που είναι επικίνδυνη για την ίδια της Δημοκρατία στη χώρα μας.

Protovoulia Papandreou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.